Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Motor si pojistil legendu i naději. Nové smlouvy podepsali Gulaš, Hovorka a další

Prodloužení spolupráce s pěticí hokejistů oznámily extraligové České Budějovice. Dres Motoru tak bude i nadále oblékat mimo jiné kapitán Milan Gulaš, který podepsal nový, roční kontrakt. Brankář Jan Strmeň a obránci Mikuláš Hovorka, Ondřej Kachyňa a Roman Vráblík o jeden rok delší.

Milan Gulaš v dresu Českých Budějovic
zdroj: facebook.com/Banes Motor České Budějovice

"Náš tým se snažíme budovat s vizí na několik následujících sezon, proto jsem moc rád, že kromě osvědčených opor už máme podepsané i kluky, kteří mají podle našeho názoru velkou extraligovou perspektivu," řekl sportovní manažer klubu Jiří Novotný, podle něhož nebyla jednání s hráči a jejich zástupci jednoduchá.

Sedmatřicetiletý Gulaš se do mateřského klubu vrátil v roce 2021 z Plzně a od té doby patří mezi klíčové hráče. Hned v první sezoně pomohl Motoru k postupu do semifinále play-off a celkově třetímu místu v extralize. O šest let mladší Strmeň je dlouhodobě brankářskou dvojkou Jihočechů, aktuálně kryje záda Dominiku Hrachovinovi.

Z trojice obránců byl u konkurentů Motoru největší zájem zřejmě o dvaadvacetiletého Hovorku, který minulý týden dostal premiérovou pozvánku do reprezentace a o víkendu by měl poprvé nastoupit za národní tým na Švýcarských hrách. Odchovanec Slavie je momentálně nejproduktivnějším bekem mužstva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články