Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Motor se představí na ledě Vítkovic, Litvínov s Růžičkou jede do Hradce Králové

Pikantní duel čeká litvínovského trenéra Vladimíra Růžičku, který s Vervou zamíří ve 28. kole extraligy do Hradce Králové, kde působil před návratem do mateřského klubu. Na vítězné vlně se vezou Vítkovice, které uspěly třikrát v řadě. Čtvrtý úspěch budou chtít přidat proti Českým Budějovicím. Přímý přenos utkání sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz v rámci pořadu Buly hokej živě od 17:10.

Vítkovice bodovaly v posledních pěti utkáních, což je při velké vyrovnanosti ve spodní části tabulky vyneslo na bodovou úroveň šesté Sparty a sedmých Budějovic, se kterými se střetnou v úterý.

"Jsou tam individuality Gulaš, Pech, Vondrka a další, do útoku mají velkou sílu. Musíme si dát pozor na vyloučení, která nás mohla stát zápas v Litvínově, takže to bude opět alfa a omega. Disciplína, nedávat jim možnost, protože mají střelce a dobře secvičené přesilové hry, na to si musíme dát velký pozor," řekl trenér Miloš Holaň.

Jihočeši potřebují zabrat, neboť z posledních čtyř zápasů třikrát prohráli a připsali si jen tři body z 12 možných. "Čeká nás nepříjemný soupeř, který bude hrát fyzicky. Vítkovice mají veliké, silné hráče a výborného gólmana," uvedl kouč Jaroslav Modrý.

Hradec Králové chce navázat na výhru v Brně

Královéhradecký tým v neděli zabral po dvou porážkách a výhrou 3:1 v Brně odčinil především domácí debakl 3:8 se Spartou. "Zase jsme bojovali a makali a odvedli takovou tu černou práci," vyzdvihl útočník Radek Pilař. "Je důležité, že jsme uspěli, tři porážky za sebou už by nebyly dobré," dodal. Pilař patří k těm hráčům, kteří hájili barvy Mountfieldu už i pod trenérem Růžičkou. "Většina kluků tady trenéra Růžičku zažila v minulé sezoně, takže ten zápas určitě bude do jisté míry speciální. Myslím, že určité aspekty už do hry Litvínova vnesl. Zase ale bude záležet především na té dřině, kterou odvedeme," prohlásil Pilař.

Hostujícího trenéra Růžičku čeká pikantní duel jen tři týdny poté, co se do mateřského Litvínova vrátil. "Dva roky jsem v Hradci působil a mám na tamní angažmá příjemné vzpomínky. Teď jsem ale v Litvínově a budeme chtít uhrát dobrý výsledek a získat nějaké body," řekl Růžička.

Severočeši bodovali v pěti z posledních šesti zápasů, čtyři z nich vyhráli. V neděli ale ztratili dobře rozehrané utkání s Vítkovicemi a nakonec padli po nájezdech. "Škoda, že jsme nevyhráli. Měli jsme zápas ve svých rukou, ale neproměnili jsme šance, které jsme měli. V koncovce se musíme zlepšit," prohlásil osmapadesátiletý kouč.

Energie hostí Spartu

Hráči Karlových Varů uspěli ve třech z posledních čtyř zápasů, přičemž pokaždé brali plný počet bodů. Nyní touží po skalpu Sparty. "Soupeř má v posledních zápasech výbornou formu, kterou si přenesl z Ligy mistrů. Dvakrát vyhráli, jsou nahoře a nás rozhodně nečeká nic jednoduchého. Kvalitou kádru patří Sparta jednoznačně k favoritům a budí ohromný respekt," připustil asistent karlovarského kouče Tomáš Mariška.

Sparta proklouzla do čtvrtfinále Ligy mistrů a dvě výsledkově jasné výhry s Hradcem Králové a Libercem ji posunuly až na šesté místo. "S Libercem jsme sehráli výborný zápas a navázali na předchozí utkání s Hradcem Králové. Měli jsme dobrý pohyb. Každá výhra nám pomůže, cítíme se mnohem lépe. Výhry nám dodají více sebevědomí, cítíme, že se zvedáme. Musíme makat dál a sbírat body," řekl útočník David Dvořáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Mladá Boleslav

Dynamo jde do akce po týdnu

Olomouc poslední dvě utkání venku prohrála, a přišla navíc o největší hvězdu Davida Krejčího, který v neděli v Třinci ze zdravotních důvodů nenastoupil. Zda se do sestavy vrátí proti Pardubicím, není jasné. "Uvidíme, nemá smysl spekulovat," řekl trenér Zdeněk Moták.

Hokejisté Pardubic mají za sebou sérii tří porážek, během níž si připsali dva body. Do akce půjdou přesně po týdnu, měli tak dost času v přípravě na pokus o nápravu. "Můžeme se bavit o tom, zda jsme v krizi, nebo nejsme. Prohráli jsme tři zápasy po sobě, ale pořád jsme nahoře. Nemyslím, že bychom se měli bavit o krizi, není to žádná tragédie. Že na tým sedne deka, tomu se během sezony nevyhne asi žádný tým, nebo opravdu jen ojediněle. Je to o nás, jak k tomu přistoupíme," uvedl kapitán týmu Jakub Nakládal.

Plzeň se představí ve Zlíně, Boleslav v Chomutově s Kladnem

Poslední Zlín po dvou výhrách nestačil na ledě soupeře na Mladou Boleslav, v úterý se vrací před své diváky duelem proti třetí Plzni, která se naposledy vypořádala s Kladnem. "Určitě se musíme připravit na to, že hrají o všechno, stejně jako Kladno. Bude to bojovné utkání. Musíme se vyrovnat soupeři v nasazení a vyvarovat se zbytečných faulů. Musíme znovu odehrát takhle disciplinovaný výkon a nepřestat pracovat," varoval plzeňský kouč Václav Baďouček před podceněním.

Předposlední Kladno přivítá "doma" v Chomutově Mladou Boleslav. Rytíři dvakrát po sobě nebodovali. Bruslařský klub se bude snažit udržet postavení v nejlepší čtyřce. Jen bod na něj ztrácejí páté Pardubice.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články