Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Motor se poprvé zadrhl. Výhru Mladé Boleslavi řídil hattrickem Najman

České Budějovice si po třech zápasech připsaly první porážku. Jihočeši podlehli ve 3. kole extraligy Mladé Boleslavi 1:5. Domácí Středočechy táhl hlavně Ondřej Najman, autor hattricku. Tři asistence zaznamenal bývalý obránce Motoru Pavel Pýcha.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – České Budějovice

"Myslím, že už od začátku to nebyl náš zápas. Tahali jsme celou dobu za kratší konec. Bylo tam málo střel, netlačili jsme se do brány, dneska jsme si rozhodně nezasloužili vyhrát. Soupeř byl lepší," přiznal autor jediné branky Motoru Martin Hanzl.

Jihočeši sice přijeli k zápasu v roli lídra soutěže, jenže úvodní dvacetiminutovka vyšla mnohem lépe domácím. Nejprve prověřil pozornost Hrachoviny Fořt, pak si domácí vynutili svou aktivitou dvě přesilovky, z nichž tu druhou využil Stránský. V 16. minutě navíc využil Abergovu parádní nabídku Najman a bylo to 2:0.

Hosty vrátila do hry bleskově využitá početní výhoda zkraje druhé části, kdy vrátil provinilce Jeřábka do hry po pouhých sedmi sekundách Hanzl. Štichův tečovaný pokus zazvonil ve 28. minutě na brankovou konstrukci, ale netrvalo dlouho a Bruslaři měli na své straně opět dvougólový náskok, když ve 34. minutě přetavil v branku další Abergovu nahrávku opět Najman.

"Boleslav je tady u nich doma hodně nepříjemná, sypou to do brány, chodí ve dvou před gólmana a vyplácí se jim to, z toho padla i většina těch gólů. Byli jsme tam sice na kontakt, jenže pak jsme se vrátili k té špatné hře, kterou jsme předváděli v podstatě od začátku. Dnes jsme si tři body vážně nezasloužili," uvedl Hanzl.

V úvodu třetího dějství zmáčkli Jihočeši domácí tým před gólmanem Novotným, který měl i velkou porci štěstí, když povedená Hovorkova rána skončila na tyčce. V končící 45. minutě chyběla jen o trošku lepší muška Bindulisovi – také při jeho ráně zastoupila Novotného branková konstrukce. Místo snížení Jihočeši vzápětí inkasovali, když se před brankovištěm skvěle zorientoval Najman a mohl slavit hattrick.

"Je to hezké. Tím spíš, když jsme vyhráli, to je pak ještě lepší. V extralize jsem tři góly ještě nedal. A nebyl jsem k tomu nikdy ani blízko. I když z těch Pontusových nahrávek by to dal asi i sněhulák, jsem za hattrick stejně hrozně moc rád," pochvaloval si Najman.

Oživit naděje hostů na zvrat mohl v přesilovce Gulaš, jenže Novotný byl proti. Když pak trefil Pláněk do ramene clonícího Šťastného a puk skončil za Hrachovinovými zády popáté, bylo definitivně rozhodnuto.

"Začátek nebyl z naší strany ideální, pak jsme si po dlouhé době pomohli přesilovou hrou. Bohužel vstup do druhé třetiny zase nebyl z naší strany nic moc. Jsem rád, že jsme byli schopní odskočit znovu na rozdíl dvou branek. Musím pochválit hráče, že pak byli schopní dohrát zápas tak, abychom ho vyhráli," uvedl asistent domácího kouče Petr Haken.

3. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Motor České Budějovice 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. J. Stránský (P. Kousal, Pýcha), 16. O. Najman (Aberg, P. Kousal), 34. O. Najman (Aberg, Pýcha), 47. O. Najman (Pýcha, Aberg), 53. Šťastný (Pláněk, Lantoši) - 23. M. Hanzl (Gulaš, Pech). Rozhodčí: Pilný, Šindel - Ondráček, Klouček. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 2874.

Mladá Boleslav: Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich - Šťastný, Lantoši, Šmerha - J. Stránský, Fořt, Lunter - Aberg, O. Najman, P. Kousal - Eberle, Bičevskis, M. Beránek. Trenér: Čihák.

České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Hovorka, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík - Gulaš, Pech, F. Přikryl - Karabáček, M. Hanzl, Dzierkals - Valský, M. Toman, Strnad - Z. Doležal, Vopelka, V. Tomeček. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články