Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Motor předvedl proti Olomouci vítězný obrat a navázal na výhru v Hradci Králové

Olomouc vedla na ledě Českých Budějovic ve 32. kole extraligy 1:0 i 2:1, ale odjíždí domů s prázdnou. Ve třetí třetině předvedli Jihočeši mohutný obrat, když se trefili Tomáš Čachotský s Lukášem Pechem a do prázdné brány Jakub Valský. Motor po triumfu 4:2 navázal na předchozí úspěch v Hradci a dotáhl se bodově na jedenáctý Litvínov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Olomouc

Krátce po začátku se Jihočeši museli bránit při trestu Karabáčka. Oslabení zvládli dobře, přečkali i velkou šanci Pláška u pravé tyčky. Potom se postarali o závar Pech s Gulašem, další akci Pechovy formace završil Vráblík bombou od modré čáry.

Při přísném vyloučení Štencela pálil jeho spoluhráč Valský z prostoru mezi kruhy, zatímco hosté příliš neohrozili brankáře Strmeně. Na sklonku úvodního dějství se obránce Šenkeřík probil až před pozorného gólmana Lukáše, jenž ukryl do lapačky také následnou střelu Čachotského z pravého kruhu.

V úvodu druhé části usedl za katr Šenkeřík a hosté po půl minutě využili přesilovku. Kotouč za brankovou čáru protlačil Knotek, regulérnost jeho gólu prokázal videozáznam. Příležitost k vyrovnání si vypracovali Gulaš s Pechem, na protější straně trefil tyčku Kunc. V polovině základní hrací doby si domácí poprvé vynutili početní výhodu, ale Hanáci se účinně bránili.

Další přesilovka Českých Budějovic už přinesla úspěch. Střelou švihem vyrovnal Percy. Do výhodné pozice se později dostal Dzierkals, jenže neprostřelil Lukáše. Olomoučtí si však vzali náskok zpátky díky teči Olesze.

Druhé vyrovnání Motoru zařídil ve 46. minutě Čachotský, který výborně clonil před Lukášem a ještě stihl tečovat střelu Bindulise z levé strany. Krátce poté olomoucký Mareš surově atakoval Přikryla projíždějícího podél mantinelu a vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. Domácí hráli přesilovku jenom tři minuty, protože byl současně vyloučený mstitel Toman.

Vedení však Jihočeši získali až při následném trestu Ondruška. Střílenou nahrávkou z těžkého úhlu se prosadil Pech. Tým Olomouce se v závěru odhodlal k power-play, ale Valský dovezl puk až do jejich prázdné branky.

HC Motor České Budějovice - HC Olomouc 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 34. Percy (Gulaš, M. Hanzl), 46. Čachotský (Bindulis, M. Toman), 53. Pech, 60. Valský (Dzierkals, M. Hanzl) - 23. J. Knotek (Nahodil), 37. Olesz (Švrček, J. Knotek). Rozhodčí: Kika, Obadal - Zíka, Rampír. Vyloučení: 4:4, navíc Mareš (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 6257.

Sestavy:
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis - Gulaš, Pech, Dzierkals - Valský, M. Hanzl, Čachotský - F. Přikryl, M. Toman, Strnad - V. Tomeček, Vopelka, Karabáček. Trenér: Čermák.

Olomouc: Lukáš - Kunc, Ondrušek, Kočí, Mareš, Švrček, Rašner - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - P. Musil, Nahodil, Klimek - Navrátil, Kusko, Plášek - Olesz, Strapáč, Anděl. Trenér: J. Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články