Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Motor na Třinec umí. Jihočeši vyhráli i třetí vzájemný duel

Utkání dotáhli hokejisté Českých Budějovic do nájezdů, které pak zvládli. Jihočeši si odváží z ledu obhájců titulu Třince třetí vítězství ve vzájemných soubojích v sezoně. V zápase 27. kola extraligy uspěli 3:2 po samostatných nájezdech. Utkání rozhodl Tomáš Čachotský, který se gólově prosadil i v základní hrací době. Oceláři prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – České Budějovice

"Měli jsme vlažnější začátek a dlouho jsme se do toho dostávali. Navíc jsme inkasovali jako první. Myslím si ale, že jsme se postupem času zlepšovali. V prodloužení bylo důležité, že jsme ubránili oslabení. Hrášek (brankář Hrachovina) nás parádně podržel a v nájezdech jsme se šli pro druhý bod. Máme ho a jsme rádi," řekl Čachotský po utkání.

Domácí vykročili za první výhrou v sezoně nad Motorem aktivně a brankář Hrachovina se musel mít na pozoru. Do vedení se Oceláři dostali v úvodní přesilové hře, kdy Růžička našel volného Marcinka a slovenský reprezentant gólově oslavil návrat do sestavy Třince.

Další oslabení sice Jihočeši přežili, v útoku však příliš nebezpeční nebyli. První zákrok si Mazanec připsal si Růžičkově vyloučení, střelu Vráblíka však bez problémů vyrazil.

Hned na začátku druhé části měli Slezané několik šancí přidat druhý gól, největší hned ve 21. minutě Marcinko, Hrachovinu však nepřekonali. I díky tomu mohl ve 26. minutě vyrovnat českobudějovický kapitán Gulaš, jenž využil zakrytého výhledu Mazance. Třinecký gólman měl v té době na svém kontě podle statistik pouze jeden zákrok.

Inkasovaná branka domácími zatřásla a úroveň hry výrazně poklesla. Motor byl ale v útoku alespoň trochu aktivní. Ve 32. minutě ale Oceláři využili střídání soupeře, osamocený Daňo se dostal do brejku a prostřelil českobudějovického brankáře.

Ve 43. minutě se dostal do další příležitosti po Hovorkově zaváhání opět Daňo, Hrachovinu však podruhé překonat nedokázal. Následně mohli skórovat hostující Pech a domácí Hrehorčák, ani jeden ale v koncovce neuspěl.

Motor ale nakonec i přes minimum střeleckých pokusů dokázal zásluhou Čachotského, k němuž se se štěstím odrazila Gulašova přihrávka, v 52. minutě vyrovnat. Když se poté v závěru neujaly pokusy Hanzla a Chmielewského, zápas se musel prodlužovat.

V nastavené pětiminutovce mohli domácí rozhodnout v přesilových hrách, Růžička však trefil jen tyč. Vítěze duelu tak určily samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hostí. Na straně domácích se prosadil jen Růžička, Mazance překonali Gulaš, Čachotský a Štencel.

"Čím to je, že jsme je třikrát porazili? Těžko říct, já hrál dva zápasy. Opravdu nevím. Příště ale, pokud tady ještě budu, musíme zlepšit začátek. Abychom to nemuseli celý zápas honit. Dva body z Třince jsou pro nás ale zlaté," dodal Čachotský, který v Motoru hostuje z prvoligové Jihlavy.

27. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Motor České Budějovice 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 32. Daňo (M. Růžička) - 26. Gulaš (Pech), 52. Čachotský (Gulaš, Pech), rozhodující sam. nájezd Čachotský. Rozhodčí: Mrkva, Kika - Lederer, Axman. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3273.

Sestavy:

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský - M. Růžička, Marcinko, Daňo - Kurovský, D. Voženílek, Buček - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Lyszczarczyk, Hrňa, Svačina. Trenér: Moták.

České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Hovorka, Šenkeřík, Gazda, Plášil - Gulaš, M. Hanzl, Strnad - Valský, Pech, Dzierkals - F. Přikryl, M. Toman, Čachotský - Karabáček, Vopelka, V. Tomeček. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články