Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Motor je po výhře na Spartě v herní pohodě, Liberec chce složit reparát za domácí nezdary

Hokejisté Liberce budou v úterní dohrávce 29. extraligového kola na ledě ve formě hrajících Českých Budějovic usilovat o ukončení série tří porážek. Důležitosti bodům, které budou k dispozici, dodává umístění obou celků v tabulce. Desátí Bílí Tygři ztrácejí na tým Motoru pouze tři body. Přímý přenos dohrávky sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jihočeši potvrdili velmi dobrou formu výhrou na ledě Sparty. Pražané přitom do té doby ztratili v novém kalendářním roce jediný bod ve třech zápasech. A i proti Motoru vedli. Z výhry 5:1 se však nakonec i díky dvěma zásahům zkušeného útočníka Lukáše Pecha radovali hosté.

"Jsem strašně rád, že jsme vyhráli na Spartě. Výkon ze začátku nebyl takový, ale pak jsme odvedli dobrou práci. Tabulka je vyrovnaná, dvakrát můžete prohrát a jste jedenáctí dvanáctí. Jdeme proto zápas od zápasu," uvedl Pech, jehož tým vyhrál šest z posledních osmi utkání. Ještě o to cennější je, že pokaždé se tak stalo v základní hrací době.

Liberečtí po stoprocentním zisku ze čtyř zápasů za sebou měli ideální možnost navázat v dalších čtyřech utkáních pod Ještědem, jenže vše bylo jinak. O páteční duel s Třincem přišli kvůli covidu na straně Ocelářů, ze zbývajících tří utkání vytěžili pouhé dva body, když předchozí dvě porážky neodčinili ani v neděli proti Pardubicím (3:4 v prodloužení).

"Všichni chceme hrát hokej a domnívám se, že nám přestávka moc neprospěla. V dalších kláních musíme být jednoznačně lepší. My musíme tento zápas hodit za hlavu a sbírat co nejvíce bodů," zdůraznil útočník Jakub Rychlovský.

"Měli jsme teď šňůru čtyř domácích zápasů, bohužel jsme z nich vytěžili pouze jednu výhru. Program je v lednu hodně nabitý, takže se z těch porážek musíme rychle oklepat a napravit to v Českých Budějovicích. Nečeká nás vůbec nic lehkého, soupeř hraje v poslední době velmi dobře. Musíme se na ně dobře připravit. Jedeme tam vyhrát," dodal další útočník Jan Šír.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články