Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Motor doma znovu neuspěl, v prodloužení rozhodl vítkovický Fridrich

V domácím prostředí se Českým Budějovicím nyní zrovna nedaří. Motor doma prohrál čtvrtý z posledních pěti duelů. Ve 13. kole hokejové extraligy prohrál 1:2 po prodloužení s Vítkovicemi. O bodu navíc pro Ostravany rozhodl Petr Fridrich.

Vítkovický Petr Fridrich slaví gól za zády Dominika Hrachoviny
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Mužstvo musím pochválit, že zvládlo zápas. Měli jsme jen málo času zapomenout na předchozí špatný výsledek," pochvaloval si trenér Vítkovic Miloš Holaň, že jeho tým napravil páteční porážku s Litvínovem 1:4 z vůbec prvního domácího vystoupení v sezoně.

"Zpočátku nás domácí tlačili a myslím, že byli lepší. Vytvořili jsme si pár šancí, ale teprve vyrovnávacím gólem nám trochu narostla křídla a získali jsme převahu. Zaslouženě jsme získali dva body a těší nás, že je vezeme zvenku," dodal Holaň.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov – Hradec Králové

Domácí trenéři museli přeskupit sestavu osvědčenou z předchozích duelů, neboť ke zraněným Vondrkovi se Slováčkem přibyli také Toman a Venkrbec. Již v 9. minutě navíc zmizel v šatně Beránek poté, co jej vítkovický kapitán Polák nešetrně poslal na mantinel.

Poprvé v sezoně se v dresu Motoru objevili útočníci Michnáč s Chlubnou. Oba týmy předváděly poněkud neuspořádaný hokej, přesto nebyla nouze o střelecké příležitosti. Na straně Jihočechů zahrozili Gulaš, Voženílek, Abdul či Holec, z týmu hostí byl nebezpečný Hruška. Skóre otevřel Valský devět sekund před vypršením Bondrova trestu, když doklepl za Stezkova záda kotouč vyražený po střele od modré čáry.

Ve druhém dějství úplně vymizela hokejová krása, nepřibývaly ani výrazné šance. Domácí nevyužili dvě přesilovky, přičemž první z nich sehráli vysloveně špatně. Jedinou nebezpečnou akci ze strany Budějovic předvedli ve 33. minutě Holec a Valský, ale nezměnili skóre.

S přibývajícím časem se hrálo stále častěji v pásmu Jihočechů, kteří si pasivitou koledovali o vyrovnání. Milimetry k tomu chyběly necelé tři minuty před sirénou, kdy vítkovický Fridrich z levého kruhu trefil tyčku. Hosté byli v tlaku, chyběla jim však přesnost při zakončení.

Moravané nevyužili ani svoji první přesilovku, kterou hráli na přelomu druhé a třetí části. Pomohl jim až druhý trest Motoru za špatné střídání. V početní výhodě zblízka vyrovnal Marosz, kterého neudržel obránce Šenkeřík.

Závěr utkání se stal bojem kdo s koho. Více pokusů si vytvořili domácí, ale rozhodnout mohl v 60. minutě i vítkovický kapitán Polák, po jehož ráně od modré čáry bylo před Hrachovinou pořádně horko.

V prodloužení jel Fridrich sám na Hrachovinu, ale nedal. Potom uspěl tečí Flickovy střely z dálky. "Bylo to takové bojovné a souboje o každý centimetr. Rozhodovala každá chyba a nakonec se to přiklonilo k soupeři," prohlásil útočník Motoru Jakub Valský.

13. kolo hokejové extraligy:

Motor České Budějovice - HC Vítkovice Ridera 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Valský (M. Hanzl, Percy) - 47. Marosz (Roberts Bukarts), 62. Fridrich (Flick). Rozhodčí: Šír, Obadal - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 5522.

Sestavy:

České Budějovice: Hrachovina - Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, Vráblík, Štencel, Štich - Valský, D. Voženílek, Abdul – Gulaš, Pech, J. Ondráček – Chlubna, M. Hanzl, Holec – Karabáček, Michnáč, M. Beránek. Trenér: Modrý.

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, Gewiese, Galvinš, Machů, Koch, L. Kovář - Roberts Bukarts, Marosz, L. Krenželok - Svačina, J. Hruška, Dej - M. Kalus, Flick, Fridrich - Afanasjev, Chlán, R. Bondra. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články