Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Moravské derby ovládla Olomouc, Kometa si po výprasku zkomplikovala naději na čtvrté místo

Do moravského derby vstoupila lépe domácí Olomouc a díky perfektní první třetině si Hanáci vytvořili proti Kometě rozhodující náskok 3:0, který přetavili v konečné vítězství 7:2. V dresu Kohoutů se činil zejména Knotek, autor dvou branek. Brňané si zkomplikovali naději na čtvrtou příčku Vítkovic a zůstávají pátí.

Utkání Olomouc - Brno
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouci se ideálně vydařil vstup do zápasu. Již v čase 1:58 se dostala do vedení. Hosté chybovali v rozehrávce, puk se po několika nahozeních dostal před volného Jana Káňu a bývalý forvard Komety otevřel skóre duelu. O 30 sekund později to bylo již 2:0. Holec se trefil přesně do horního růžku Čiliakovy branky.

"Skvělý začátek nám hodně pomohl. Klukům to tam padalo, byli jsme lepší, což pomohlo i mně. Ráno jsem se vůbec necítil dobře, ale nakonec to dopadlo výborně," pochvaloval si brankář Branislav Konrád.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Brno

Kometa mohla snížit při čtyřminutovém trestu Strapáče, Konráda v brance domácích ale nepřekonal Hynek Zohorna ani Nečas. Na druhé straně v oslabení zahrozil Burian. Ve 13. minutě poté šance na snížení nevyužili Zaťovič a Holík. I díky tomu mohl v samotném závěru první třetiny zvýšit na 3:0 Burian, další bývalý hráč Brna v sestavě Olomouce.

Druhá část začala dvěma přesilovkami Komety, Konrád nadále držel jistými zákroky čisté konto. Po jejich skončení mohli přidat Hanáci čtvrtou branku, Irgl však místo rychlé střely vylepšoval pozici a dal šanci vyniknout Čiliakovi, který mu střelu chytil. V polovině duelu se domácí hala opět radovala. Střelou zpoza beka překvapil gólmana Brna Knotek. V závěru druhé části minul v další početní výhodě Komety zblízka Štencel.

Poslední třetina začala pokračující přesilovkou Komety, když skákal vyloučený Mráz na led, vypálil Krejčík a puk po chvilce vypadl z výstroje Konráda do branky. Kometa zlepšila výkon a ve 49. minutě využila chyby v rozehrávce Olomouce. Na 2:4 z pohledu hostů snížil Štencel.

Hned v následujícím střídání mohl ještě více zdramatizovat utkání Vincour, ale ani nadvakrát nepřekonal gólmana Hanáků. Následnou přesilovku domácích využil zblízka Knotek a uklidnil domácí. V 53. minutě měl Krejčík výhodu trestného střílení, Konráda ale nepřekonal.

"První gól, který jsem dostal, byl nešťastný. Puk jsem viděl, ale sám jsem si ho hodil mezi nohy. Kluci ale nedopustili drama a po snížení na 2:4 dali pátý gól," řekl Konrád. Potěšilo ho chycené trestné střílení. "Poté, co jsme už měli jistotu účasti v play-off, už to byl větší klid," dodal slovenský gólman. Olomouc poté před vyprodaným stadionem svou výhru ještě navýšila, gólově se prosadili Jakub Galvas a Škůrek.

HC Olomouc - HC Kometa Brno 7:2 (3:0, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 2. J. Káňa (Skladaný), 3. Holec (Vyrůbalík, Mráz), 20. Burian (Strapáč), 31. J. Knotek (Eberle), 50. J. Knotek (Škůrek, Laš), 56. J. Galvas (Jergl, J. Knotek), 57. Škůrek (Burian, Strapáč) - 41. Krejčík (Zaťovič, P. Holík), 49. Štencel (P. Holík). Rozhodčí: R. Svoboda, Kubičík - Pešek, J. Svoboda. Vyloučení: 6:3, navíc L. Galvas (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas. L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Ostřížek, J. Káňa - Jergl, Mráz, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel - M. Erat, P. Holík, Zaťovič - Haščák, J. Hruška, R. Zohorna - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vincour, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Horáček.

Hlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): "Nakopnul nás začátek, přežili jsme čtyřminutovou přesilovku Komety, to bylo důležité. Vedli jsme 4:0, Kometa pak ale snížila a my jsme znervózněli, protože jsme věděli, že Brno dokázalo doma minule ze stavu 1:4 proti Plzni srovnat. Věděli jsme, že ještě není konec. Naštěstí jsme zase dali gól na 5:2. Co mě dnes mrzí, je strašně moc zbytečných vyloučení. Chceme se dostat do šestky. Uvidíme, není to v našich rukou, ale uděláme pro to všechno."

Kamil Pokorný (Brno): "Nemám moc co hodnotit. Motivace na straně domácích byla obrovská, a tak to na ledě vypadalo. Po první třetině vedli 3:0 a dokráčeli pro tři body. Domácí měli vidinu šestky, my jsme nastoupili do zápasu jako do přípravy, což na této úrovni nelze. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že ji vyhrajeme. Dali jsme dva góly, měli jsme další gólovku, ale nedali jsme ji a v oslabení jsme inkasovali. Abychom zápas otočili, musel by to být zázrak."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články