Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Mlejnek už nevede zachráněné Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karel Mlejnek končí u hokejistů Karlových Varů, kterým jako hlavní trenér pomohl k záchraně v extralize. V klubu strávil u týmů různých věkových kategorií od přípravky až po A mužstvo dvacet sezon. Mlejnek by měl působit jako asistent v jiném extraligovém celku. Jeho nástupce zatím není znám. Karlovy Vary zahájí přípravu na nový ročník 23. května.

Karel Mlejnek
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Dohoda byla oboustranná, protože vedení klubu i trenér sám cítili, že po tak dlouhé době si Karel Mlejnek potřebuje odpočinout od práce v našem klubu a nabrat zkušenosti v jiném prostředí," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk.

Mlejnek poprvé vedl Karlovy Vary jako hlavní kouč od září roku 2013, kdy z pozice asistenta nahradil odvolaného Richarda Žemličku. Loni v říjnu se přesunul do funkce asistenta po příchodu Petera Oremuse, po jehož odchodu z klubu na konci ledna se stal opět hlavním trenérem.

Karlovy Vary minulý měsíc v baráži zachránily extraligovou příslušnost spolu s loňským mistrem Litvínovem. "V posledních třech sezonách byl (Mlejnek) naprosto nepostradatelným členem realizačního týmu a má velkou zásluhu na tom, že se Karlovy Vary podařilo udržet v extralize. A to i přesto, že k dispozici měl hráčské kádry, které ne vždy odpovídaly kvalitě nejvyšší soutěže," řekl Vaněk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články