Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladíček Myšák rozhodl o těsné výhře Litvínova nad Kometou

Sedmnáctiletý talent Jan Myšák rozhodl o vítězství Litvínova nad favorizovaným Brnem v prvním kole extraligy. Kometa se ujala vedení v deváté minutě zásluhou Jana Hrušky, ale už 12 vteřin poté vyrovnal František Gerhát a ve 29. minutě otočil výsledek po přihrávce Kašpara Myšák.

Jan Myšák se raduje z branky proti Kometě
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"První zápas je vždycky specifický, o to víc, když hrajete s Kometou. Přišel plný stadion, atmosféra fantastická. Bojovnost našich hráčů byla úžasná, přistoupili k tomu tak, jak jsme si řekli před zápasem, do posledního hráče," řekl trenér Chemiků Jiří Šlégr.

Kometa se v deváté minutě prosadila dvě sekundy poté, co se ubránila dvouminutovému oslabení. Plekanec ve středním pásmu nahodil puk před branku, kde do něj Hruška šťouchl, čímž překonal brankáře Januse.

Domácí přišli za 12 vteřin s bleskovou odpovědí. Hanzl si najel k zadnímu hrazení, odkud přihrál před branku na Gerháta a slovenský útočník srovnal.

"V první třetině po našem gólu bylo důležité pro vývoj utkání, že domácí hned v dalším střídání srovnali. Chyby v utkání přicházejí, což je normální. Bohužel my jsme ji udělali hned po tom, co jsme se dostali do vedení," litoval brněnský kouč Petr Fiala.

V 19. minutě si domácí před hostujícím gólmanem Vejmelkou vytvořili závar, jenže Myšák ani Jarůšek se neprosadili. Na druhé straně neuspěl z brejku hostující kapitán Zaťovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Brno

Ve 25. minutě se Holík ocitl blízko druhému úspěchu hostů, ale z úhlu zamířil jen do boční sítě odkryté branky.

O čtyři minuty později dokonal Litvínov po pohledné kombinaci obrat. Jarůšek nahrál na druhou stranu Kašparovi, který před brankovištěm našel volného Myšáka, jenž zakončil přesně z první.

"Musím pochválit celou lajnu. Ríša Jarůšek to přehrál na Kašpiho a byla to na milimetr přesná přihrávka na mě," uvedl autor vítězné trefy.

Brno si v prostřední části zahrálo tři početní výhody, ani jednu z nich však nevyužilo. Januse zblízka neprostřelil nadvakrát americký útočník Mueller a v závěru třetiny z kruhu ani Plekanec.

Šestatřicetiletý centr, který si v NHL připsal 1001 startů, nevyzrál na Januse ani z mezikruží v polovině závěrečné dvacetiminutovky.

Brno v závěru zkusilo hru bez brankáře, Litvínov si ale plný bodový zisk nenechal vzít a doma Kometu zdolal po třech porážkách ve vzájemných kláních za sebou, pokaždé navíc v základní hrací době.

HC Litvínov - Kometa Brno 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Gerhát (M. Hanzl, J. Mikúš), 29. Myšák (Kašpar, Jarůšek) - 9. Hruška (Plekanec). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 5976.

Litvínov: Janus - Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Trončinský - Jurčík, Helt, Trávníček - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Jarůšek, Myšák, Kašpar - Gerhát, J. Mikúš, M. Hanzl. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.

Brno: Vejmelka - Štencel, O. Němec, Pyrochta, Baranka, Gulaši, Bartejs, D. Mikyska - Zaťovič, P. Holík, Mueller - Hruška, Plekanec, L. Horký - Orsava, Lev, Kucsera - Plášek, Kusko, Jenyš. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články