Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Mladé Boleslavi se proti Třinci nedaří, Mazanec má pátou nulu

Ani v jednom ze dvou vzájemných duelů sezony nedokázala Mladá Boleslav najít recept na třineckou obranu. Tentokrát prohráli Středočeši ve 30. kole extraligy s Oceláři 0:3, když výhru zařídili Tomáš Kundrátek, Erik Hrňa a do prázdné klece Marko Daňo. Brankář Marek Mazanec si připsal páté čisté konto v ročníku.

V úvodní třetině se podstatné věci děly při nestandardním počtu hráčů na ledě. Třinec dokázal využít hned první přesilovou hru v zápasu, když se přesně trefil obránce Kundrátek. Ten byl v hlavní v roli ve druhé početní výhodě hostů, v ní ale jeho dělovku zastavila tyčka Růžičkovy branky.

Na druhé straně se brankář hostů Mazanec zapotil při tečované střele obránce Bernada, s nepříjemnou situací si ale dokázal poradit. Bruslaři měli šance na vyrovnání především při dvou rychlých protiútocích, v nichž figuroval vždy Kousal. První ztroskotal na nepřesné přihrávce, ve druhém Kousal minul puk po Kelemenově nabídce.

Na druhé straně zahrozil Dravecký, ale Jana Růžičku nepřekonal. To se podařilo až Hrňovi, který ve 38. minutě zvýšil náskok hostů na 2:0. Třinecký útočník mohl ve třetí části hry zvýšit náskok Ocelářů, ale v samostatném úniku svou druhou branku v zápase nepřidal. Neuspěl ani Daňo, který trefil tyčku.

Bruslaři to tři minuty před koncem zkusili v šesti bez brankáře, ale výsledkem byl pouze pojišťující gól hostujícího Daňa.

30. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Kundrátek (Marinčin, Nestrašil), 38. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 59. Daňo (M. Růžička). Rozhodčí: Šír, Horák – Kis, Šimánek. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 588 (omezený počet).

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Pýcha, Pláněk, Bernad, Šidlík, Jánošík, Lintuniemi - Pospíšil, Fořt, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Kelemen - Kantner, Claireaux, Lunter - J. Stránský, Bicevskis, Eberle. Trenéři: Rulík a Patera.

Třinec: Mazanec - M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Adámek - Daňo, P. Vrána, M. Růžička - Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Hrehorčák, M. Roman, Dravecký. Trenér: Varaďa.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články