Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Mladá Boleslav zvládla duel s charitativním podtextem. Zdolala Karlovy Vary a zůstává třetí

V levandulových dresech hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve 24. kole extraligy nad Karlovými Vary 4:2. V charitativním duelu, při němž domácí podpořili místní nemocnici, udrželi vedení 2:0 z první třetiny. Díky třetí výhře za sebou zůstávají Středočeši na třetím místě o skóre za druhým Třincem. Energie potřetí za sebou prohrála a má na kontě z posledních osmi duelů jen dvě vítězství.

V šanci Pavol Skalický z Mladé Boleslavi, která nastoupila v charitativních dresech
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

První třetina patřila domácímu celku. Hosté se sice dostali do tlaku v úvodní přesilové hře, ale brankář Krošelj nemusel řešit žádný větší problém. Mladá Boleslav pak dvakrát skórovala po rychlém úniku. Do toho prvního vyslal v deváté minutě Stránský Zohornu, který bekhendem otevřel skóre. O tři minuty později projel celé kluziště Skalický a puk si ve snaze o vypíchnutí srazil do vlastní branky karlovarský obránce Eminger a bylo to 2:0.

Domácí nevyužili některé další slibné příležitosti, a tak přišel trest na druhé straně, když na rozdíl jediného gólu snížil na brankovišti důrazný Raška. Karlovarští však nevydrželi na kontakt dlouho. Hned z dalšího útoku totiž vrátil domácím dvoubrankové vedení Zbořil, který využil skvělé přihrávky Skalického zpoza branky.

"Věděli jsme, že Boleslav je ve formě a to se ukázalo v první třetině. Boleslav nás zatlačila, dostala nás pod tlak a ze dvou brejků jsme inkasovali dva zbytečné góly. Ve druhé třetině se náš výkon zlepšil, vypracovali jsme si několik příležitostí a vstřelili i kontaktní gól. Bohužel jsme velmi brzo znovu inkasovali," řekl asistent trenéra Karlových Varů Tomáš Mariška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Karlovy Vary

Další zajímavé věci se udály ve 45. minutě. Nejprve dostal trest do konce utkání po kontaktu s čárovým rozhodčím hostující kapitán Václav Skuhravý, aby následně snížil na 2:3 překvapivou střelou od zadního mantinelu Flek.

"Do konce zápasu jsme se snažili, dokázali jsme se dostat na kontakt, měli jsme trestné střílení, ale pak už jsme neměli dost sil ani štěstí na obrat. Domácí zaslouženě brali tři body," dodal Mariška.

V polovině třetí třetiny fauloval Ševc Poláka, který ale trestné střílení neproměnil. Brankář Krošelj zasáhl levým betonem. Karlovy Vary přibrzdilo v závěrečném tlaku vyloučení, v němž využil přesilovou hru slovenský útočník Lunter, který v dresu Mladé Boleslavi i v české extralize nastoupil vůbec poprvé.

"Byl tam zbytek přesilovky, Kousy (Pavel Kousal) to hodil za bránu Najmimu (Ondřej Najman) a ten mně. Já jsem se snažil vystřelit a padlo to tam. Za to jsem rád," řekl Mário Lunter, jehož Bruslařský klub získal minulý týden z Banské Bystrice.

"Příchod byl trochu takový všelijaký, protože jsem byl po zranění, takže jsem se do toho musel trochu dostat, ale potrénovali jsme a jsem rád, že jsem se v zápase cítil celkem dobře," dodal Lunter.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. R. Zohorna (J. Stránský), 12. Skalický, 29. A. Zbořil (Skalický, Vondrka), 58. Lunter (O. Najman, P. Kousal) - 28. Raška (Černoch, T. Rachůnek), 46. Flek. Rozhodčí: Jeřábek, Lacina - Lučan, Rampír. Vyloučení: 3:4, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 2897.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Kurka - D. Šťastný, Cienciala, Klepiš - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, Jeglič, R. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, Lunter. Trenéři: Rulík a Patera.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, Raška, Černoch - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články