Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Mladá Boleslav zdolala Třinec v nájezdech. Oceláři doma poprvé prohráli

I v šestnáctém utkání sezony Oceláři bodovali, ale přišli o domácí neporazitelnost. Postarala se o to Mladá Boleslav, která na ledě lídra extraligy v 25. kole slavila 4:3 po nájezdech. Třinečtí hokejisté neproměnili v penaltové loterii ani jeden ze čtyř nájezdů, za Bruslaře skóroval David Bernad a Oscar Flynn.

Bek bruslařů David Bernad ujíždí Ondřeji Kovařčíkovi z Třince
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, a to se potvrdilo. Soupeř má rychlý přechod do protiútoku, hrál velmi dobře. Podržel je gólman, oba brankáři chytali velmi dobře. Remíza po základní hrací době odpovídala předvedené hře, nájezdy jsou loterie," uvedl třinecký trenér Marek Zadina.

Narazily na sebe dva týmy s nejlepší aktuální formou. Domácí, kteří vyhráli ve čtrnácti z předchozích patnácti kol, se ujali vedení ve dvanácté minutě zásluhou svého elitního útoku. Stránský se dostal po své střele k odraženému kotouči a předložil ho Vránovi, který měl před sebou prázdnou branku.

Hosté otočili na přelomu první a druhé třetiny. Vyrovnal Allen, který je v týmu teprve pár dní na hostování z Českých Budějovic při absenci tří obránců (Dlapa, Hrbas, Klikorka). Prosadil se z mezikruží po přihrávce Ciencialy, odchovance Ocelářů, který proti svému mateřskému klubu hrál poprvé. Druhý gól Mladé Boleslavi vstřelil Zohorna zpoza levého kruhu. V závěru třetiny ještě po střele Allena zazněla branková konstrukce.

"Důležité bylo, že jsme vyrovnali na 1:1. Do té doby byl Třinec hodně silný a měli jsme problémy v našem obranném pásmu, ale od toho gólu se to zlomilo. Na začátku druhé třetiny jsme ještě dali rychlý gól a už byl zápas fifty fifty," uvedl David Cienciala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Mladá Boleslav

Očekávaný nápor Třince ve třetí třetině dlouho nepřicházel, přesto ve 48. minutě vyrovnal. Do Hrňovy střílené přihrávky vložil hůl Zadina a puk skončil v horním růžku Krošeljovy branky. Domácí ožili, skóre mohl překlopit Hrňa a Růžička trefil tyč.

Mladá Boleslav odpověděla v 52. minutě. Zohorna se prosadil na pravé straně a uvolnil Luntera, který zakončoval do odkryté branky. Vedení vydrželo hostům jen 43 sekund. Jejich obrana trestuhodně zapomněla na Růžičku, který zblízka vyrovnal.

"Každý tým měl chvilku více ze hry. My jsme mohli na konci druhé třetiny odskočit do dvoubrankového vedení, to se nám nepovedlo. Remíza byla ale i po 65 minutách hry spravedlivá, v nájezdech se k nám přiklonilo štěstí," uvedl trenér Mladé Boleslavi Pavel Patera.

Prodloužení odehráli aktivněji hosté, šance si vypracovali Zohorna a Cienciala. Mladá Boleslav se v závěru neprosadila ani z přečíslení tři na jednoho, a tak si oba týmy poprvé v sezoně vyzkoušely samostatné nájezdy.

Hostující Bernad uspěl v první sérii hezkou bekhendovou kličkou a po něm ještě ve třetím kole překonal Kořenáře dalším povedeným blafákem Flynn. Oceláři na Krošelje nevyzráli. Hostující gólman postupně vychytal kanonýry Stránského, Zadinu, Růžičku i Vránu.

"Moc střel neměli, až ve druhé polovině zápasu něco přišlo. Bylo to proto pro mě těžké na koncentraci. Boleslav ale hrála dobře, výborně bruslila, držela s námi vysoké tempo. Chybělo trochu štěstíčka," uvedl domácí gólman Josef Kořenář. "Nájezdy se moc nejezdí, bylo to těžké. Hráč má spoustu času, může si vymyslet co přesně udělá. Je to loterie, buď to vyjde, nebo ne. Tentokrát to bohužel nevyšlo," doplnil Kořenář s tím, že nájezdy většinou trénují jen formou zábavy.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. P. Vrána (M. Stránský, M. Růžička), 48. F. Zadina (Hrňa, Jašek), 53. M. Růžička (P. Vrána, M. Stránský) - 17. Allen (Cienciala, Bičevskis), 21. R. Zohorna (D. Šťastný), 52. Lunter (R. Zohorna, Ševc), rozhodující sam. nájezd Bernad. Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Bez diváků.

Sestavy:

Třinec: Kořenář - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, navíc od 47. Adámek - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Šidlík, Pláněk, Allen, Fillman, Bernad - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - J. Stránský, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články