Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Mladá Boleslav zastavila černou sérii. Prodloužení s Kladnem rozhodl Kantner

Rytíři se prosadili první, ale nakonec na památku zesnulého Jaromíra Jágra staršího nepřidali vítězství. Sedmou prohru hostů v řadě odmítl v čase 61:54 Matyáš Kantner a Mladá Boleslav na ledě Kladna vyhrála 2:1. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Mladá Boleslav

"Pro nás to bylo absolutně nejtěžší utkání, protože jsme měli sérii porážek a neměli jsme zdravé hráče. Teď se nám kluci uzdravili, bylo potřeba zase nakopnout ten tým, aby pracoval a šel si za vítězstvím. Pracovali jsme na tom celou reprezentační pauzu. Odsud jsou to pro nás diamantové body a klukům patří dík," řekl kouč vítězů Ladislav Čihák.

Zápasu předcházela vzpomínka a minuta ticha za zesnulého Jaromíra Jágra staršího, otce hokejové legendy a současného majitele klubu, jenž tentokrát nevypomáhal trenérům na střídačce, ale zápas sledoval z VIP lóže. Od juniorského týmu se na střídačku A-týmu Středočechů přesunul naopak bývalý obránce Pavel Skrbek. "Bude mít na starost beky a hru v obranné třetině," nastínil domácí trenér Otakar Vejvoda.

Po oboustranně velmi opatrném úvodu zahrozil jako první v sedmé minutě Procházka, jeho dobrý pokus Krošelj kryl, následná Plekancova bekhendová dorážka jednoruč nebyla přesná. Další možnost měl bez přípravy zakončující Filip po Beranově nahrávce, ani on však hostujícího gólmana nepropálil.

V končící 16. minutě selhal Pýcha ve stoprocentní příležitosti, když mu stačilo poslat puk z hranice brankoviště do odkryté kladenské branky, snadné zakončení však k údivu všech přítomných hodně podcenil a brankář Bow ještě stihl vykopnout kotouč bruslí.

Do vedení tak šli přece jen domácí. Ve 22. minutě Babka z takřka nulového úhlu nahodil puk před brankoviště, kde se přetlačoval Klepiš se Závorou a odražený kotouč skončil za Krošeljovými zády. Gól byl nakonec připsán Babkovi.

Rytíři měl navíc vzápětí k dispozici početní výhodu, místo navýšení náskoku ale byli rádi, že sami neinkasovali, když přečíslení dvou na jednoho nebezpečně zakončoval Eberle. V polovině základní hrací doby vypálil tvrdě Závora, Bow se štěstím vytlačil puk na tyčku.

Ve 33. minutě nevyužil v přesilovce dobrou šanci na vyrovnání Kousal. Záhy po skončení Filipova trestu se provinil Klepiš a Melka v oslabení nebyl daleko od zvýšení náskoku, těsně před Krošeljem však tísněný nedokázal usměrnit puk za záda mladoboleslavského gólmana.

Úvodní fáze třetího dějství příliš vzruchu nenabídly. Ve 47. minutě však Středočechům hodně zkomplikoval situaci Dotchin, když obdržel trest na pět minut a do konce utkání. Plekanec hned na začátku oslabení ujel hostům, jeho paráda v závěru akce však neměla gólovou tečku. Stejně dopadl po chvilce i Kubík při dobré střele z kruhu.

Kladenští se vcelku bez problémů bránili tři minuty a vedle toho byli nebezpeční i směrem dopředu, jenže pak dostal na kruh nabito Kousal a ranou bez přípravy vyrovnal. V závěru základní doby vypálil nebezpečně Stránský, prodloužení však neodvrátil.

V něm se zaskvěl skvělým zákrokem Bow, když na něho zkoušel bleskový forhendový blafák Kousal. V končící 62. minutě se ale nadechl k parádnímu sólu Kantner a ten už byl s blafákem do bekhendu úspěšný.

"Čekal jsem už také nějakou dobu na gól. Jako my všichni z týmu. Jestli jsme dali za posledních deset zápasů devět gólů... Teď se to povedlo od začátku té akce až úplně do konce. Je to úleva pro mě i pro celý tým. Snad už to teď bude jen lepší a lepší," přál si Kantner, jenž neskóroval předchozích osm utkání.

"Do třetí třetiny pak jdeme s tím, že víme, jak se má ta třetí třetina hrát, ale pak tam máme tolik minut v oslabení. Nedisciplinovanost. Kvůli tomu jsme prohráli zápas," mrzelo kladenského kouče Vejvodu.

20. kolo hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Babka (Melka, Zikmund) - 49. P. Kousal (Aberg, Pýcha), 62. Kantner. Rozhodčí: Hribik, Kika - Klouček, Šimánek. Vyloučení: 3:3, navíc Dotchin (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3482.

Sestavy:

Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Zikmund, Klepiš, Michnáč - Pytlík, Indrák, Melka - Brodecki, Filip, M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.

Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich - Aberg, O. Najman, Kantner - J. Stránský, Fořt, Šťastný - P. Kousal, Závora, M. Beránek - Eberle, Bičevskis, Kotala. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články