Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Mladá Boleslav vyrovnala sérii, rozhodla dvěma góly ve druhé třetině

Mladá Boleslav vyhrála v druhém semifinále na ledě Třince 3:1 a vyrovnala sérii na 1:1. Bruslaři prohrávali od 9. minuty po spektakulárním zakončení Rosewalda, Kacetlovo kouzlo ale odčaroval v 15. minutě Strnad a ve druhé třetině hosté dvěma góly během 108 sekund otočili výsledek. Středočeši vyhráli semifinálový zápas v extraligovém play-off poprvé v historii klubu.

Radost hokejistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Do zápasu jsme vstoupili úplně jinak než v sobotu a bylo to znát. Bylo vidět, že kluci jsou více v zápase. Byla tam z naší strany větší bojovnost, více úsilí. Byla tam lepší komunikace. Myslím si, že jsme po zásluze vyhráli. Jak jsme ale nedělali velké závěry z porážky v prvním zápase, tak nepřeceňujeme tuhle výhru. Je to jeden bod. Pro nás i pro Třinec to bude ještě dlouhá cesta," uvedl trenér hostů Pavel Patera.

Mladá Boleslav udělala po úvodní prohře dvě změny - v obraně nahradil zkušený Hrbas mladého Moravce a místo nemocného Claireauxe hrál v útoku jednačtyřicetiletý Trávníček, který do extraligy naskočil po více než roce.

Třinci scházel Ondřej Kovařčík, jenž utrpěl lehčí otřes mozku po sobotním zákroku Dlapy a pádu na led. Poprvé tak do letošního play-off zasáhl Marián Adámek.

První gól v sérii v rovnovážném stavu vstřelil v deváté minutě Rodewald a stál za to. Kanadský útočník si u pravé tyčky sebral po nepřesné střele Jaroměřského puk, odražený od zadního mantinelu, a pohotovým zakončením mezi nohama otevřel skóre.

"První gól padl poměrně brzy, ale šli jsme si za tím a věřili jsme, že to zvládneme. Ani bych neřekl, že to byl kritický moment," uvedl obránce Mladé Boleslavi Martin Pláněk.

Hosté poté ubránili oslabení a Šťastný se ocitl sám před Kacetlem, ale minul branku. Mladá Boleslav přesto v 15. minutě vyrovnala, když využila, že domácí střídali, rychle otočila hru a Stránského střelu doklepl Strnad. Ukončil tím neprůstřelnost Kacetla v sérii.

Oba týmy vedly v první polovině prostřední třetiny taktickou bitvu, snažily se hlavně neudělat chybu. Nerozhodný stav se ale ve 31. minutě změnil.

Bičevskis obkroužil branku a následně volný kotouč vedle levého betonu Kacetla i dorazil. Hostující Kousal v dalším střídání v přečíslení tři na jednoho přestřelil. Třinec se ale nepoučil a vzápětí z protiútoku tři na dva zvýšil z mezikruží Bernad.

Druhý a třetí boleslavský gól dělilo 112 sekund. "Gól na 1:1 je nakopl. Zápas rozhodly maličké chyby, kterými jsme je pustili do brejku a z toho těžili. Musíme si to v příštích zápasech pohlídat," hledal důvody prohry třinecký útočník Miloš Roman. "Také se musíme více tlačit do brány a jít si za těmi góly," dodal.

Třetí branka Mladé Boleslavi platila, byť jí předcházelo postavení mimo hru. "Na to si challenge vzít nemůžeme. Jako trenér ale vidím, že jsme propadli v útočném pásmu, neměli jsme třetího hráče nahoře a z toho vznikl brejk. Sehráli to dobře, střela byla velmi dobrá," řekl třinecký trenér Václav Varaďa, který o ofsajdu věděl.

"Co nám pomůže, když rozhodčímu vyčiním? Odpustil by nám to? Jsou tam čtyři, udělali rozhodnutí a takhle to je," dodal smířlivě.

Co bude rozhodovat sérii mezi Třincem a Mladou Boleslaví? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Oba týmy hrály v úvodních třetinách velmi disciplinovaně, jedinou přesilovou hru nevyužil Třinec. Mezi 47. a 51. minutou měli ale domácí dvě početní výhody.

První trest dostal Ševc, který svým zákrokem znemožnil Růžičkovi ve velké šanci lépe zakončit do odkryté branky.

Hosté dlouhé oslabení ubránili zejména díky několika obětavým zákrokům i spolehlivým zásahům gólmana Růžičky.

"Ke konci první třetiny jsme lacině inkasovali, podobné chyby se nám stávaly proti Mladé Boleslavi i v utkáních základní části. Špatně jsme vystřídali a oni šli důrazně do branky. Od druhé třetiny to byl boj. Samozřejmě, pomohl jim druhý gól a my jsme s tím již nic i přes snahu nedokázali ve třetí třetině udělat. Hosté hráli obětavě, důrazně a do nějaké vážnější situace nás nepustili," uznal domácí kouč.

O další drama se Oceláři připravili sami třemi vyloučeními, zápas dohrávali v oslabení. Středočeši tak na šestý pokus vyhráli semifinálový zápas.

"Víme, jaké jsou naše možnosti a že můžeme hrát s každým. Nepotřebovali jsme si nic ověřovat. Věděli jsme, že můžeme hrát lépe než první utkání a potvrdilo se to. Se stavem 1:1 na zápasy jsme spokojeni," řek Pláněk.

Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Rodewald (Jaroměřský, Michael Špaček) - 15. J. Strnad (J. Stránský, Ševc), 31. Bičevskis (J. Strnad, J. Stránský), 33. Bernad (Jääskeläinen). Rozhodčí: Kika, Pešina - Lederer, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc D. Musil (Třinec) 10 min. Bez využití. Stav série: 1:1.

Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Rodewald, Michael Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Pláněk, Hrbas, Fillman, Bernad, Dlapa - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Jääskeläinen, Cienciala, Trávníček. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články