Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav uhájila proti Plzni vlastní tvrz, Pourovy góly byly Západočechům málo

Mladá Boleslav přetlačila ve 42. kole extraligy Plzeň 3:2 a přeskočila Škodu v tabulce. Středočechy dostali na třetí místo pořadí Jan Stránský dvěma góly a další trefou David Šťastný, za hosty korigoval dvakrát Jakub Pour. Bruslaři mají náskok dvou bodů před čtvrtým Libercem i pátou Plzní.

Utkání Mladá Boleslav – Plzeň
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Potkaly se dva bruslivé a vyrovnané týmy. Ve druhé třetině jsme byli produktivní a dali jsme tři góly. Nejvíc nám pomohl první gól, pak jsme se dostali na koně. Na začátku třetí třetiny jsme hráli dlouhé oslabení a vyšli jsme z toho jenom s jedním inkasovaným gólem, což bylo dobře, protože Plzeň má dobrou přesilovku. Závěr zápasu jsme pak měli odehrát zkušeněji, ale dobře to dopadlo," radoval se trenér Středočechů Pavel Patera.

Mladá Boleslav se vrhla do tlaku hned z prvního útoku a Frodl natřikrát vychytal Jakuba Strnada. Na druhé straně pálil nebezpečně Rob, ale brankář Krošelj byl připraven. Byl to opět Rob, kdo se ve 27. minutě ocitl v dobré šanci u levé Krošeljovy tyče, ale v dobré pozici netrefil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Plzeň

Skóre se poprvé měnilo krátce po polovině základní hrací doby. Ve druhé domácí přesilovce napřáhl z pravého kruhu Jan Stránský a proti jeho dělovce Frodl, který v minulých dvou startech udržel čisté konto, neměl žádnou šanci.

A přesně za minutu už to bylo 2:0 pro domácí. Nejlepší střelec Mladé Boleslavi Šťastný byl na konci akce tří útočníků proti jedinému obránci a pohodlně zakončil do odkryté části branky. A to ještě nebylo ze strany domácích v povedené druhé třetině vše. Dvě minuty před jejím vypršením ujel obráncům Stránský a nadvakrát překonal brankáře Frodla.

Plzeňští střelci o sobě dali vědět hned v úvodu třetí třetiny, kdy se v přesilovce trefil přesně Pour. Třígólový náskok mohl vrátit Mladé Boleslavi Šťastný, ale jeho blafák z 52. minuty gólman Frodl pokryl pravým betonem.

Hosté prahli po další brance a už čtyři minuty před koncem třetiny sáhli ke hře bez brankáře. Ta přinesla ovoce 63 sekund před závěrečnou sirénou, kdy se podruhé trefil Pour a dostal Západočechy na dostřel jediné branky. Vyrovnat už ale Plzeňští ve zbytku času nedokázali.

"Herně to bylo v pořádku, předvedli jsme dobrý výkon. V první třetině jsme mohli jít do vedení a vývoj zápasu by pak byl jiný. Pak jsme rychle dostali tři góly. Ještě jsme se snažili s tím něco udělat a bojovali jsme do poslední minuty. Jak říkám, chtělo to jít v zápase do vedení, příležitosti jsme na to měli," připustil plzeňský asistent Jiří Hanzlík.

42. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 3:2 (0:0, 3:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 31. J. Stránský (Bernad, P. Kousal), 32. D. Šťastný (Flynn), 38. J. Stránský (J. Strnad) - 41. Pour (L. Kaňák, Rob), 59. Pour (Gulaš). Rozhodčí: Hradil, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Bez diváků.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Dlapa, Bernad, Allen, Šidlík, D. Moravec - D. Šťastný, A. Zbořil, Lunter - Kotala, Cienciala, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, V. Lang, Stříteský, Kvasnička, Budík - Gulaš, Kodýtek, M. Lang - Pour, F. Suchý, Eberle - Rob, P. Musil, P. Straka - Dočekal, F. Přikryl, Michnáč. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články