Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladá Boleslav udolala Motor, Středočechům pomohly speciální týmy

České Budějovice sahaly ve 29. kole extraligy v Mladé Boleslavi po bodovém zisku, ale nakonec odjíždí s prázdnou. Středočeši se radovali po těsném triumfu 2:1 díky brance Alexe Lintuniemiho v přesilovce a Tomáše Fořta v oslabení, za Jihočechy srovnával Lukáš Vopelka. Bruslaři přerušili sérii čtyř porážek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – České Budějovice

Středočeši nastoupili kvůli řádící viróze v týmu ve slepované sestavě. Extraligovou premiéru absolvoval sedmnáctiletý Vojtěch Hradec, jeho kolega Jan Půček hrál potřetí. Chyběli například Pavel Kousal, Ondřej Najman nebo David Šťastný.

V první třetině to ale byli paradoxně domácí, kteří měli více ze hry. Budějovice si šance vypracovaly v podstatě jenom v úvodní přesilovce. Boleslav na druhé straně nezakončila přesně hned dva nebezpečné úniky dvou proti jednomu. Další nebezpečné střely pak pokryl brankář Hrachovina, první třetina tak skončila 0:0.

S bezbrankovým stavem pohnul až ve druhé třetině v domácí přesilovce finský obránce Lintuniemi. Po buly se zjevil úplně sám před Hrachovinou a bekhendovým blafákem se jako první v utkání zapsal mezi střelce.

Motor se dočkal vyrovnání v úvodu třetí třetiny. Vopelka se dostal z pravého křídla až přes Krošelje, a puk procedil skrz jeho výstroj až do branky. Gól nakonec ještě rozhodčí přezkoumali u videa, ale provinění proti pravidlům nenašli. Brankář Krošelj ale nejspíš odnesl následnou srážku se střelcem zraněním, protože v následném přerušení jej v domácím brankovišti nahradil Novotný.

Boleslav si vzala vedení zpět po dvou minutách, když se opět bekhendem, tentokrát v oslabení, trefil Fořt. Domácí náskok mohl navýšit Šmerha, ale z trestného střílení, které bylo nařízeno po faulu na jeho osobu, neproměnil. Hosté v závěru sáhli ke hře bez brankáře, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Šance skórovat měli jen domácí.

29. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav – HC Motor České Budějovice 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Lintuniemi (Fořt), 44. Fořt - 42. Vopelka (Šenkeřík, Percy). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Hynek, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2157.

Mladá Boleslav: Košelj (43. Novotný) - R. Jeřábek, Jánošík, Bernad, Štich, Křepelka, Lintuniemi, Pláněk, Pýcha - J. Stránský, Lantoši, Šmerha - Eberle, Fořt, Kotala - M. Beránek, Bičevskis, Závora - Hradec, J. Půček. Trenér: Čihák.

České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, Gazda - Valský, Pech, Čachotský - Gulaš, M. Hanzl, Strnad - Přikryl, Toman, Dzierkals - Karabáček, Vopelka, Tomeček. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články