Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mladá Boleslav trestala kladenské chyby, Rytířům se proti extraligovým zástupcům nadále nedaří

Pět přípravných zápasů a jen jediná výhra. Taková je prozatímní bilance Kladna před začátkem extraligové sezony. Rytíři tentokrát nestačili na Mladou Boleslav, které podlehli 1:4. Bruslaři si tak ve druhém utkání připsali další vítězství, střelecky se opět prosadil Lukáš Žejdl.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Rozdílný přístup k přípravnému období, rozdílné výsledky. Zatímco hokejisté Mladé Boleslavi nastoupili teprve k druhému zápasu, Kladno sehrálo už pátý duel, ale proti extraligovým klubům se trápí. Rytíři uspěli jen nad prvoligovou Slavií (6:4), jinak si ve čtyřech extraligových zápasech připsali jen bod za porážku v prodloužení (v Litvínově).

Je čas na paniku? Zatím se zdá, že ne. Nejen, že jde o přípravu, ale trenérské duo Lidický–Čermák stále hledá optimální složení útoků. Kladenská sestava navíc stále není kompletní. "Bohužel se nám nedaří, ale o to větší motivace je k tomu, aby ses zlepšil. Možná kdyby se nám dařilo, tak bychom mysleli, že jsme moc dobří," uvedl Jaromír Jágr po utkání.

Jágr přesto neztrácí víru v to, že se Kladno odrazí k lepším výkonům. "Kdybych neměl zkušenosti, jak to funguje, tak bych možná trochu panikařil. Ale to není moje povaha a já stále věřím. To, co je pravda teď, nemusí být pravda za měsíc. Všechno se může změnit," luskl prsty Jágr na znamení rychlé změny.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Kladna v přípravě nestačili na Mladou Boleslav

Tentokrát nastoupil na centru prvního útoku po boku Jaromíra Jágra a Ladislava Zikmunda Tomáš Kaut. Elitní formace se ale výrazněji neprosazovala, a to ani v přesilových hrách. Výhody nezužitkovala ani speciální řada, ve které zastoupil Kauta Brandon O'Donnell a v roli falešného beka byl Martin Réway.

To hráčům Mladé Boleslavi stačilo málo. Nejprve zrušil bezbrankové skóre z dorážky Ondřej Najman pouhých sedmnáct sekund před první přestávkou a ve druhé části se Rytíři dostali už do deficitu 0:3.

Pavol Skalický přizvedl prudké nahození Mitchela Fillmana ve dvojnásobné přesilovce a třetí direkt zasadil Žejdl po individuální akci Davida Šťastného. Žejdl se tak trefil v přípravě podruhé v řadě, když předtím rozhodl o boleslavském triumfu 4:3 v prodloužení na ledě Litvínova.

Fillman si navíc připsal asistenci i u branky Lukáše Pabišky. Ještě před čtvrtým zásahem Mladé Boleslavi se dočkali také Kladenští, ale gól Patrika Machače byl jediným světlým momentem v utkání.

"Prohráli jsme, co se dá dělat. Máme měsíc na to, než to začne naplno. Musíme se samozřejmě zlepšit. Musíme být důraznější. V tom je ten největší rozdíl mezi druhou soutěží a extraligou. Když uděláš chybu v nižší soutěži, tak ne vždy jsi potrestaný. Tady (v extralize) jsou hráči kvalitnější a umí chyby využít, což se nám stává," zhodnotil Jágr aktuální situaci.

Přípravné zápasy před extraligou:

Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Branky: 42. P. Machač - 20. O. Najman, 29. Skalický, 40. Žejdl, 49. L. Pabiška.

Olomouc - Dukla Trenčín 6:3 (1:0, 3:1, 2:2)

Branky: 3. J. Knotek, 23. Irgl, 24. Škůrek, 39. Nahodil, 46. J. Káňa II z trestného střílení, 53. Dujsík - 39. Coughler, 46. Štach, 47. M. Valach.

Oceláři Třinec - Kometa Brno 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Branky: 16., 28. a 36. Chmielewski, 28. Š. Novotný, 60. Adámek - 10. Jenyš, 45. P. Holík.

Energie Karlovy Vary - Sibir Novosibirsk 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky: 11. Šenkeřík, 54. T. Rachůnek - 23. Puustinen, 39. V. Komarov, 55. Torčenjuk.

Berani Zlín - Slavia Praha 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

Branky: 12. a 47. Šlahař, 60. Köhler - 45. T. Šťastný, 56. M. Ondráček.

Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 7:2 (4:0, 0:1, 3:1)

Branky: 20. a 48. Tybor, 3. Poulíček, 11. Locke, 12. M. Látal, 51. Mandát, 60. Hovorka - 24. Chalupa, 59. Miškář.

SC Rapperswil-Jona Lakers - HC Vítkovice Ridera 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

Branky: 21. Profico, 25. Hüsler, 35. Clark, 59. Mosimann - 27. Guman, 32. P. Zdráhal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články