Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladá Boleslav třemi góly ve druhé třetině zlomila duel s Pardubicemi

Mladá Boleslav porazila v úvodním kole extraligy Pardubice 4:1. O úspěchu Středočechů rozhodla druhá třetina. V ní domácí hned třikrát skórovali a po úvodním bezbrankovém dějství odskočili do vedení 3:0.

Michal Vondrka se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Po úvodním oťukávání si první větší šanci zápasu připsal Žejdl, svou střelou z pravého kruhu však trefil jenom dobře vyjetého strážce pardubické branky Kacetla. Na druhé straně protáhl jako první slovinského brankáře Mladé Boleslavi Krošelje Tybor.

V úvodu druhé třetiny podržel dvakrát domácí hokejisty Krošelj. Nejprve pokryl nájezd Kousala, úspěšný byl i při dalším výpadu, když Látal našel volného Poulíčka. V obou případech se mohl domácí brankář spolehnout na pravý beton.

O změnu skóre se jako první postarala čtvrtá formace Středočechů. Najman s Kousalem obrali v rohu pásma Koláře o puk, který Najman předložil mezi kruhy Flynnovi, jenž zacílil přesně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice

Ve 33. minutě bylo v mladoboleslavské aréně ještě veseleji. Zkušený bek Ševc, který posílil tým z Liberce, poslal od modré čáry nabídku na teč Musilovi, který s ní naložil gólově.

Tříbrankový náskok dal Boleslavi přesnou střelou Vondrka, ale Bruslařům vydržel pouze několik vteřin, když se za domácí obranou zjevil Tybor a střelou mezi betony otevřel střelecký účet Dynama v sezoně.

"Do zápasu jsme vstoupili dobře a i přes to, že jsme v první třetině nedali gól, jsme hráče nabádali k trpělivosti. Gól na 3:1 nás sice trochu přibrzdil, ale ve třetí třetině už jsme si výsledek pohlídali," řekl asistent domácího kouče Pavel Patera.

Domácí se snažili ve třetí části kontrolovat hru a držet puk na svých holích. Dynamo přitvrdilo, ale do blízkosti brankoviště se dostávali jeho hráči spíše sporadicky. Bruslaři nakonec žádné komplikace nepřipustili, čtvrtý gól přidal do prázdné branky Žejdl.

"Na utkání jsme se poctivě připravovali, o to větší zklamání ve mně je po výsledku 1:4, ale hlavně po předvedené hře. Soupeř byl rychlejší, důraznější, agresivnější a hlavně rychleji na kotouči. My jsme byli všude o krok pozadu a o tom vypovídá také konečný výsledek," řekl zklamaný pardubický kouč Ladislav Lubina.

BK Mladá Boleslav - Dynamo Pardubice 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky 25. Flynn (Najman, P. Kousal), 33. P. Musil (Ševc, Klepiš), 38. Vondrka (Hrbas), 60. Žejdl (Skalický, Ševc) - 38. Tybor (R. Kousal, D. Kindl). Rozhodčí: Hodek, Veselý - Kajínek, Špringl. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 3576.

Mladá Boleslav: Krošelj - Hrbas, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - Vondrka, Žejdl, D. Šťastný - Klepiš, Zbořil, Skalický - J. Stránský, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Pardubice: Kacetl - Piché, Eklund, Holland, J. Kolář, J. Zdráhal, Mikuš, Hrádek - Tybor, R. Kousal, D. Kindl - Hovorka, Mandát, Rolinek - M. Látal, Poulíček, Machala - Rouha, Pochobradský, Bucek. Trenéři: Lubina, Bělohlav a Janecký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články