Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladá Boleslav si poradila s Pardubicemi a po delší době nastřílela pět branek

Po čtyřech zápasech a dvaceti dnech se v ofenzivě zase předvedli s pěti góly. Mladoboleslavští hokejisté v poslední době, když sbírali body, tak na menší počet vstřelených branek. Pardubice však na jejich ledě ve 46. kole přestříleli 5:2. Dynamo porazili i počtvrté v sezoně a zase se přiblížili elitní šestce.

Pardubický brankář Kacetl zasahuje proti nájezdu Žejdla z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Byl to těžký zápas, a přestože jsou Pardubice poslední, tak nehrají špatně. Je to ošidné, někdo takový zápas může lehce podcenit, ale to se nám naštěstí nestalo a hráli jsme tak, jak jsme měli. I když soupeř snížil na rozdíl jediného gólu, tak jsme se nesesypali a hráli furt stejně," pochvaloval si po utkání útočník David Šťastný, který se na výhře hostů podílel gólem a asistencí.

Mladá Boleslav do zápasu vstoupila výborně a během pěti minut ujížděli na pardubickou branku Šťastný a dvakrát Zohorna, ale Kacetl držel bezbrankový stav. Další tutovou šanci nevyužil osamocený Němeček. Dynamo zahrozilo jen nedotaženým únikem Sýkory, a tak v 18. minutě šli boleslavští hráči zaslouženě do vedení, když se s trochou štěstí trefil na bližší tyč Skalický.

Dynamo srovnalo ve 24. minutě po velmi pohledné kombinaci, kdy se do zakončení dostal Eklund a kličkou překonal Růžičku. Zcela otočit stav pak mohli při oslabení Dušek a především Porseland, jehož samostatný únik boleslavský brankář zneškodnil. Pardubičtí si však především nepohlídali závěr boleslavské přesilovky, odešli střídat a rychlý protiútok proměnil střelou z mezikruží Kovačevič.

Po klidné pasáži se do šance prodral Machala, ale Růžičkovu branku minul, na druhé straně přestřelil Látal. Mladá Boleslav sice nevyužila ani jednu se svých pěti přesilových her, Dynamo naproti tomu hrálo jen jednu, přesto 41 vteřin před druhou sirénou utekla do dvoubrankového vedení. Další protiútok úspěšně zakončil na brankovišti důrazný Zohorna.

Pardubice dokázaly rychle odpovědět. Ve 43. minutě vybojoval Ihnacak puk a Sýkora rychlou střelou z prostoru před brankou vrátil Dynamo do hry. Jenže od té chvíle měli domácí hráči utrum, jejich optická převaha k vážnějším šancím nevedla. V 54. minutě pak čtvrtým gólem po hezké akci definitivně rozhodl Šťastný. Minutu před koncem ještě Klepiš trefil prázdnou branku a upravil na konečných 5:2.

"Na začátku sezony jsem se cítil hrozně po psychické stránce. Věděl jsem, že mě brali s nějakými očekáváními, ale nebylo to ono. Teď už to alespoň trošku vracím. Hraje se nám v lajně dobře už několik zápasů, takže jsem rád, že to vyšlo i teď," řekl Šťastný, který vstřelil jedenáctý gól v sezoně.

46. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 24. Eklund (P. Sýkora, Marosz), 43. P. Sýkora (Ihnacak, Marosz) - 18. Skalický, 30. Kovačevič (D. Šťastný, Pláněk), 40. R. Zohorna (Němeček, Vondrka), 54. D. Šťastný (L. Pabiška, Žejdl). 59. Klepiš. Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Bryška, J. Frodl. Vyloučení: 6:1. Bez využití. Diváci: 5588.

Sestavy:

Pardubice: Kacetl - Porseland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Cardwell, Holland, J. Zdráhal - Machala, Mandát, Horký - Hovorka, Bubela, Rolinek - P. Sýkora, Ihnacak, Marosz - Koffer, Poulíček, Dušek. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa, Němeček - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Lubina (Pardubice): "Boleslav je tým, který dobře bruslí, což se projevilo zejména v první třetině, kdy jsme zaostávali. Když už se nám podařilo ve druhé třetině vyvarovat faulů, tak jsme udělali technické chyby jako vyhození puku a špatné střídání, kvůli čemuž jsme se dostávali pod tlak. Oslabení jsme sice ubránili, ale na konci jednoho přimrzl jeden hráč na střídačce, takže jsme chvíli hráli ve třech a inkasovali. Jsem zklamaný, že jsme se z nedělního zápasu neoklepali a nezískali nějaký bod. Je to zase námět na další zamyšlení."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že Pardubice hrály v poslední době dobře, porazily Spartu a remizovaly s Brnem, což není náhoda. Zápas byl poznamenaný obrovskou únavou všech hráčů, což bylo na ledě znát, úroveň nebyla taková. Jsme hrozně rádi za tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články