Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mladá Boleslav rozhodla v prodloužení a Hradec je blízko vyřazení

Dramatický čtvrtý zápas čtvrtfinále play-off extraligy mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové rozhodl ve třetí minutě prodloužení Jan Eberle. Mladá Boleslav vyhrála 4:3 a v série vede nad nejlepším týmem základní části soutěže už 3:1 na zápasy a postoupit může už v neděli. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. čtvrtfinále Mladá Boleslav - Hradec Králové

"Samozřejmě, že nás mrzí, že jsme to nezvládli v základní hrací době, ale je vidět síla našeho týmu a obrovský charakter. Dokázali jsme se z toho otřepat a po několika minutách prodloužení zápas ukončit a překlopit zpět na naši stranu," řekl Eberle.

Východočeši začali po středeční porážce aktivně, měli střeleckou převahu a v 5. minutě se dostali i do vedení. Po individuální akci se prosadil obránce Blain. V 7. minutě se oba týmy v rychlém sledu dostaly do přečíslení tři na jednoho, ani jeden ale slibnou situaci ideálně nevyřešil.

Vzápětí domácí vyrovnali, když Stránského přihrávku hradecký Ščerbak nešťastně srazil přímo na hokejku Eberleho, který nezaváhal a připsal si čtvrtý gól v play-off. Po Kousalově akci poté trefil Najman tyč. Středočeši se ale druhé branky ještě v první třetině dočkali. Brankáře Kiviaha překonal střelou od modré čáry obránce Pýcha.

Bruslaři mohli soupeři výrazněji odskočit v početních výhodách, nedokázali ale potrestat ani jeden ze tří po sobě jdoucích faulů Mountfieldu. Přesto se ve 38. minutě dostali do vedení 3:1, když Kalina nedokázal zachytit rukou padající puk před hradeckou branku, ke kterému se dostal Kelemen a potvrdil, že se mu v play-off střelecky daří. Slovenský reprezentant skóroval již pošesté.

Hosté ale rychle odpověděli. Při hře čtyři na čtyři prostřelil Krošelje útočník Lev, hrající jubilejní 600. extraligové utkání v řadě.

Mladoboleslavští mohli získat zpět dvoubrankové vedení v dalších přesilových hrách, obranu soupeře a Kiviaha ale překonat nedokázali. Domácí se následně snažili těsný náskok ubránit až do konce, což se jim však nepodařilo.

Východočeši se téměř tři minuty před koncem odhodlali k power-play a stejně jako o den dříve dokázali vyrovnat. Za zády Krošelje skončila tečovaná střela McCormacka. Domácí reklamovali nedovolené postavení Smoleňáka v brankovišti, vzali si trenérskou výzvu, ale ani s tou neuspěli, a v závěru se tak navíc museli bránit v oslabení.

"Bylo tam stejné postavení hráče v brankovišti jako v případě Davida Krejčího při zápase Olomouce (proti Vítkovicím). Tam to neplatilo, tady platilo. Myslím si, že jsme udělali správné rozhodnutí, výzvu jsme si museli vzít," řekl kouč Bruslařů Radim Rulík.

Duel se tak opět prodlužoval, tentokrát na nájezdy nedošlo. Po třech minutách rozhodl o druhé domácí boleslavské výhře Eberle.

"Zápasy v sérii jsou hodně podobné, je to obrovský boj a bohužel pro nás nejsme dost dobří, abychom je překlopili na naši stranu. Přestože jsme hrozně zklamaní, tak je to pořád 3:1 a není konec. Věřím, že ještě sérii vrátíme do Boleslavi," řekl trenér Hradce Králové Tomáš Martinec.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 4. zápas:

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 4:3 v prodl (2:1, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Eberle (J. Stránský, Pláněk), 18. Pýcha (D. Šťastný, Ševc), 38. Kelemen (Pýcha), 63. Eberle (J. Stránský) - 5. Blain (Lalancette, Ščerbak ), 39. Lev (Oksanen, Blain), 59. Smoleňák (McCormack, Lalancette) . Rozhodčí: Pražák, M. Sýkora - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 4033. Stav série: 3:1.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi - D. Šťastný, Bičevskis, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter - J. Stránský, T. Knotek, Eberle. Trenér: Rulík.

Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Koukal, Cingel - Miškář. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články