Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Mladá Boleslav prodloužila vítěznou sérii, odnesl to Hradec Králové

Hradci Králové se nepodařilo ve 24. kole extraligy sesadit Mladou Boleslav z vítězné vlny. Středočeši po výhře 5:2 zvítězili popáté za sebou, přeskočili svého soupeře a drží se těsně za elitní čtyřkou na pátém místě.

Hradecký brankář Marek Mazanec v utkání proti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Domácí nastoupili s novou posilou, obráncem Conorem Allenem, který přišel na měsíční hostování, ale na ledě se objevil na jediné střídání. Aktivnější byli v úvodní desetiminutovce hosté, ale brankář Růžička si se všemi osmi střelami dokázal poradit. Mazanec na druhé straně také všechny pokusy domácích kryl, a tak v první třetině branka nepadla.

"První třetina byla vyrovnaná, ale od druhé části už bylo vidět, že nám Boleslav začala utíkat. Třetí třetinu už pak měli domácí pod kontrolou a výhru si jednoznačně zasloužili. My si musíme udržet stabilní výkonnost, zatím to máme nahoru dolů. Snažíme se to vyřešit, ale nedaří se nám to," přiznal obránce poražených Petr Zámorský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav – Hradec Králové

V úvodu druhé části nevyužila Mladá Boleslav čtyřminutovou přesilovku po vysoké holi Jergla, ale především finský útočník Jääskeläinen byl dvakrát otevření skóre blízko. To, co se nepovedlo na straně jedné, klaplo na té druhé. Hradeckou přesilovku totiž dokázal dělovkou od modré čáry proměnit Zámorský.

Hned po buly jel na Mazance sám nejlepší střelec domácích Šťastný, ale na brankáře vyzrát nedokázal. Chuť si však spravil o pět minut později, kdy svůj výlet útočným pásmem zakončil parádní střelou švihem do horního růžku hostující branky.

Hned po 11 vteřinách třetí třetiny Středočeši jásali znovu, když pohlednou kombinaci první formace zakončil Zohorna do odkryté branky. Za 74 sekund zvýšil z hodně podobné situace na 3:1 Najman, i když gól tentokrát ještě potvrzoval videorozhodčí.

"Do zápasu jsme nevstoupili dobře, Hradec byl lepší v první třetině a my jsme byli rádi za bezbrankový stav. Od druhé třetiny už ale náš výkon splňoval potřebné parametry, začali jsme být lepším týmem a pak jsme dali dva krásné góly na začátku třetí třetiny. Závěr už jsme odehráli tak, jak se za takového stavu má," ocenil výkon týmu domácí kouč Pavel Patera.

Hosty vrátil na dostřel jediného gólu ve 46. minutě Hronek. Na tahu byla znovu Mladá Boleslav a za ni odpověděl přesně v polovině třetí dvacetiminutovky Kousal, který uklidil puk za Mazance po šťastném odrazu po souboji v rohu kluziště. V poslední minutě ještě zpečetil výsledek na konečných 5:2 do prázdné branky Cienciala.

"S Hradcem je to vždy těžké utkání; mají silové obránce, proti kterým se těžko prosazuje. Ubojovali jsme to ale a jsme rádi za tři body," pochvaloval si mladoboleslavský útočník Radim Zohorna.

24. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 5:2 (0:0, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 38. D. Šťastný (Klikorka), 41. R. Zohorna (D. Šťastný, Lunter), 42. O. Najman (P. Kousal), 50. P. Kousal (Flynn), 60. Cienciala - 33. Zámorský (Cingel), 46. Hronek (Lev, Zámorský). Rozhodčí: Šír, Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Bez diváků.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Klikorka, Pláněk, Bernad, Fillman, Allen - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - J. Stránský, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík, Čáp - Jergl, Cingel, Smoleňák - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Koukal, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články