Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Mladá Boleslav přetlačila Litvínov až v nájezdech, Šťastný vstřelil 22. gól v sezoně

Litvínov v 10. kole extraligy sahal v Mladé Boleslavi po výhře, nakonec musel skousnout porážku 2:3 po samostatných nájezdech. "Chemici" v utkání dvakrát vedli, ale za domácí dokázali korigovat Bernad a Šťastný, který dal už 22. gól v sezoně. Nájezdy rozhodl Kousal, a Mladá Boleslav si tak pojistila třetí místo v tabulce.

Utkání Mladá Boleslav – Litvínov
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Mladoboleslavští nasadili při absencích Luntera, Ciencialy a reprezentanta Flynna k extraligovému debutu šestnáctiletého Vojtěcha Poláka. Mladší hráč dosud v probíhající sezoně nehrál.

"Byl to hodně bruslivý a rychlý hokej. Litvínov měl lepší start, měl i více šancí, ale v polovině zápasu se to už otočilo. Jsme rádi, že jsme nakonec vyhráli. Pro mě je to neskutečný pocit, že jsem v šestnácti letech dostal takovou šanci. Ve čtvrtek trenéři naznačili, že by se mohlo stát, že půjdu do nějakého zápasu, pak jsem s týmem stihl jeden trénink. Nebylo to úplně jednoduché, protože jsem tři měsíce zápas nehrál," řekl Polák.

Do vedení šli v Mladé Boleslavi hosté, když druhou přesilovku Litvínova bleskově využil přesnou dělovkou Irving. Domácí se dočkali vyrovnání čtyři minuty před koncem první třetiny, když Bernadova střela od modré čáry doletěla s pomocí teče jednoho z obránců až do branky. Rozhodčí u videa ještě zkoumali možnou hru vysokou holí clonícího Strnada, ale porušení pravidel neshledali.

Vedení si vzali hosté zpět ve 35. minutě, když se před Růžičkou, který byl trochu rozhozený ze souboje dvou hráčů ve svém brankovišti, zjevil osamocený Ščotka a střelou mezi betony uspěl. V poslední vteřině prostřední části hry ještě jel v oslabení sám na Godlu Ševc, ale v časové tísni nastřelil jenom slovenského gólmana.

Mladoboleslavský kapitán si spravil chuť ve 46. minutě, když asistoval u vyrovnávací přesilovkové trefy Šťastného. Stav 2:2 platil i po šedesáti minutách, a šlo se tedy do prodloužení.

V něm Mladá Boleslav nevyužila dvouminutovou přesilovku, při níž Jääskeläinen trefil tyč. Pak ale sama nabídla hostům početní výhodu, když pykala za příliš mnoho hráčů na ledě. Paradoxně ale mohl rozhodnout domácí Najman, který jel v oslabení sám na Godlu, ale šanci neproměnil.

Zápas tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se nejprve trefil domácí Bernad, za hosty odpověděl Hanzl. Nakonec rozhodla až osmá série a gól Kousala, po němž už neuspěl Ščotka.

"Bylo to vyrovnané utkání, stejně jako už minule s Litvínovem. Dneska jsme ani neměli moc šancí, ale jsme rádi, že jsme dokázali vyrovnat a ještě urvat bod v nájezdech," pochvaloval si Kousal.

"Věděli jsme, že Boleslav hraje aktivní a nepříjemný hokej. Ale myslím, že jsme se na ně dobře připravili a vyrovnávali jsme se jim. Nakonec máme zlatý bod zvenku," uvedl útočník poražených Martin Látal.

Dohrávané 10. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Bernad (Dlapa, J. Stránský), 46. D. Šťastný (Ševc, A. Zbořil), rozhodující nájezd P. Kousal - 11. Irving (Demel, P. Zdráhal), 35. Ščotka (M. Hanzl, P. Zdráhal). Rozhodčí: Hradil, Sýkora - J. Svoboda, Rožánek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Bez diváků.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Allen, Dlapa, Bernad, Šidlík, D. Moravec - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, G. Szturc - P. Kousal, O. Najman, V. Polák. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Litvínov: Godla - Balinskis, D. Zeman, Demel, Štich, Irving, Ščotka, Kudla - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Zygmunt, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Havelka, Žejdl, Helt. Trenér: Országh.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články