Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Mladá Boleslav přestřílela Vítkovice a poskočila na čtvrté místo, dvakrát skóroval Kousal

Páté vítězství nad Vítkovicemi v řadě zaznamenali hokejisté Mladé Boleslavi. V předehrávce 36. extraligového kola zdolali ostravské mužstvo 6:3 a posunuli se na čtvrtou pozici v neúplné tabulce. Dvěma góly zazářil útočník Pavel Kousal. Vítkovice, které zakončily sérii sedmi utkání na kluzištích soupeřů, zůstaly dvanácté.

Utkání Mladá Boleslav - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Hosté se dostali v 6. minutě zásluhou Tršky do vedení, ale domácí měli v první třetině více ze hry a střeleckou převahu potvrdili i góly. Flynn ještě trefil tyč, v 10. minutě už Zohorna po spolupráci s Jegličem a ukázkovém vyřešení přečíslení dva na jednoho vyrovnal.

Do vedení pomohla Středočechům úvodní přesilovka. Výtisk zastavil Vondrkovu šanci jen za cenu faulu a Hrbas v následné početní výhodě překonal Svobodu podruhé.

Poté nepotrestal klub z města automobilů čtyři fauly soupeře, nevyužil přesilovku čtyři na tři ani krátkou pět na tři. Velkou zásluhu na tom měl dobře chytající Svoboda. Ve 30. minutě sice zvýšil Kousal na 3:1, z vedení se však Mladá Boleslav radovala jen krátce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Vítkovice

Ve 32. minutě byl totiž za faul v útočném pásmu vyloučen Klepiš, o devět sekund později k němu na trestnou lavici usedl za zdržování Kousal a hosté toho využili. V přesilovce pět na tři rychle skóroval Veselý. V pokračující klasické početní výhodě navíc prostřelil Peterse, který chytal poprvé od příchodu z Liberce od začátku utkání, Dej.

Na začátku třetí třetiny mohl vrátit domácím vedení Jeglič, ale v samostatném nájezdu Svobodu nepřekonal. Ve 42. minutě zůstal před vítkovickým brankářem sám Bičevskis a tentokrát již puk mezi jeho betony protlačil. Když poté přidali další góly Lunter a Kousal, nebylo o výhře Mladé Boleslavi pochyb.

"Je super, že jsem dal poprvé v extralize dva góly. Kéž by takových zápasů bylo více. A kdybychom při tom i vyhrávali, to je důležité," řekl Kousal.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 6:3 (2:1, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. R. Zohorna (Jeglič), 12. Hrbas (Skalický), 29. P. Kousal (Flynn), 42. Bičevskis (Fillman, Vondrka), 46. Lunter (Vondrka, Bičevskis), 53. P. Kousal (Flynn, Fillman) - 6. Trška (Razgals, Werbik), 33. Veselý (Mallet, Roman), 34. Dej (Štencel). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:2. Diváci: 3256.

Mladá Boleslav: Peters - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - Vondrka, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Výtisk, Štencel, L. Kovář, R. Černý, Kvasnička, D. Krenželok - Lakatoš, Roman, Bukarts - Indrák, Š. Stránský, Schleiss - Mallet, Veselý, Dej - T. Kubalík, Werbik, Razgals. Trenér: Trličík.

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "První a třetí třetina byly z naší strany dobré. Přestože jsme na začátku prohrávali, tak jsme se dokázali ještě v první třetině vrátit. Ve druhé jsme měli slabší chvíli, udělali jsme blbé vyloučení, faul v útočném pásmu. Přitom pracujeme na tom, abychom je nedělali. Pak z toho vyplynula přesilovka pět na tři a dostali jsme dva góly. Zbytečně jsme nabídli Vítkovicím šanci, kterou využily. Třetí třetinu jsme ale zvládli, vrátili jsme se k poctivější hře."

Rostislav Klesla (Vítkovice): "Do utkání jsme vstoupili celkem slušně, po zbytečných chybách jsme se ale dostali dolů. Domácí převzali iniciativu a také ve druhé třetině byli lepším týmem. V půlce zápasu jsme dostali nabídku přesilovky a vrátili jsme se do zápasu, výsledek byl přijatelný (3:3). Náš vstup do třetí třetiny byl ovšem špatný. Udělali jsme zbytečné chyby, nabídli jsme domácím dva nájezdy a padl z toho gól. Pak už nebyla naděje a domácí vyhráli zaslouženě 6:3. U nás je to pořád stejné. Odehráli jsme těžké zápasy, hrajeme slušně, ale po individuálních chybách se dostáváme dolů a dolů, což nás stojí body, které potřebujeme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články