Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Mladá Boleslav překvapivě padla s Pardubicemi, které se dotahují na play-off

Mladá Boleslav - Třetí tříbodové vítězství z posledních čtyř zápasů si připsaly Pardubice, když nečekaně zvítězily na ledě doposud druhé Mladé Boleslavi 4:2. Dvěma brankami se na vítězství Východočechů podílel Nahodil, tři asistence si připsal Marcinko. Pardubice se tak bodově vyrovnaly desátému Třinci, naopak Boleslav má na svém kontě třetí porážku v posledních pěti zápasech. 

Radost pardubických hokejistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hostům k úspěšnému vstupu do utkání pomohla přesilová hra. Již ve druhé minutě byl vyloučen obránce Kučný a Pardubice nabídnutou výhodu rychle využily. Již po 30 sekundách zakončoval po učebnicové kombinaci do prázdné branky Nahodil.

Stejný hráč se v první třetině dostal ještě do dvou dobrých příležitostí, brankář Rittich byl ale vždy připraven. Poradil si i s šancí Marcinka, v 17. minutě však podruhé kapituloval, když jej překonal na brankovišti důrazný Sýkora.

Středočeši byli tradičně střelecky aktivnější, na Maxwella v pardubické brance však dlouho vyzrát nedokázali. Naopak hned na začátku druhé třetiny překonal Ritticha potřetí Nahodil, jenž tečoval Čáslavovu střelu od modré.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice

Domácí však nerezignovali a byli i nadále aktivní. Snížit mohl ve 27. minutě čerstvý reprezentant Urban, místo zakončení však přihrával. V polovině zápasu se již mladoboleslavští fanoušci dočkali. Látalova teč skončila na tyči a Stříteský jeho pokus pohotově dorazil.

Na ledě se poté začalo více jiskřit, důkazem byla i bitka mezi Stříteským a Šedou. Tlak domácích znásobily na přelomu druhé a třetí dvacetiminutovky přesilové hry, jejich výsledkem však byl jen rostoucí počet zákroků Maxwella. Ve 47. minutě mohl Středočechy přiblížit soupeři Jarůšek, trestné střílení však neproměnil.

Pardubice byly v hluboké defenzivě, ale prokázaly velkou efektivitu. Ve 49. minutě Tomášek z první střely ve třetí části trefil tyč, o minutu později se prosadil pohotově dorážející Redenbach. Domácí ani poté nesložili zbraně, podařilo se jim ale již jen snížit na 2:4. 

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 31. Stříteský (M. Látal, Pacovský), 53. L. Pabiška (Jarůšek, Klepiš) - 3. Nahodil (Marcinko), 17. P. Sýkora (Marcinko, Redenbach), 24. Nahodil (Čáslava), 50. Redenbach (Marcinko). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. Diváci: 4003.

Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - M. Látal, Urban, Pacovský - Hyka, Klepiš, Lenc - Musil, R. Hruška, Klimenta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, M. Šeda, L. Havlík, Ščotka, Zdráhal - J. Svoboda, Tomášek, Rolinek - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Poulíček, Nahodil, Voženílek - Moučka, Kaut, Panna. Trenéři: R. Král a M. Zadina. 

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Nezačali jsme dobře, nejen výsledkově, ale i předvedenou hrou. Nebyl to náš typický tlak a aktivita, působili jsme nervózně a svázaně, za což nás soupeř potrestal. Ve druhé třetině začali hráči hrát to, co jsme po nich chtěli. Soupeř od té doby včetně třetí třetiny vystřelil šestkrát na branku, ale bohužel náš tlak nebyl efektivní a neproměnili jsme ani stoprocentní šance jako trestné střílení. Musím ocenit brankáře soupeře, který stojí za našim neúspěchem."
Richard Král (Pardubice): "S výsledkem i předvedenou hrou jsme spokojeni. Chtěli jsme tady hrát aktivně, abychom nepustili Boleslav do velkého tlaku, což se nám v první třetině povedlo. Proměnili jsme šance. Od druhé třetiny se domácí dostávali na koně, měli tlak, ale střely byly většinou od modré čáry nebo od mantinelu. Do vyložených šancí jsme je nepustili. Ve třetí třetině měli i díky přesilovkám velký tlak. Nejdůležitějším okamžikem bylo neproměněné trestné střílení. Pak už jsme věřili, že zápas zvládneme." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články