Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Mladá Boleslav potvrdila, že se jí na Litvínov daří, navíc bodovala počtvrté v řadě

Z osmi posledních vzájemných utkání vyhrála Mladá Boleslav sedm. Bruslaři ve 23. kole hokejové extraligy přehráli Litvínov na jeho ledě 4:2 a bodovali počtvrté v řadě. Vítěznou trefu zaznamenal v závěru druhé části obránce David Bernad.

Mladoboleslavský gólman Jan Růžička chytá puk před dotírajícím Richardem Jarůškem z Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Bylo to hodně náročné. Hlavně se dostat zpátky do zápasu, když jsme z toho ve druhé třetině trošku vypadli. Ale zaplaťpánbůh jsme to zvládli a dali jsme na konci druhé třetiny gól do šatny, který je fakt nepříjemný pro každého. To nás trošku zvedlo a třetí třetinu jsme si s tím poradili výborně," řekl Bernad.

Domácí nastoupili opět bez útočníka Petružálka, v sestavě nově chyběl i Lukeš v ofenzivě a v obraně Balinskis. Naopak do hry se zařadili útočník Pospíšil a bek Doudera. Úvodní dějství patřilo Středočechům, ale postupně nevyužili šance Strnad, Pláněk ani kanonýr Šťastný, po jehož pokusu si Godla poradil i s Lunterovou dorážkou a přikryl puk před Zohornou.

Litvínov se ubránil i při Cibulskisově trestu, ale v 15. minutě si vybral slabší chvilku Godla. Z pravé strany jej ze záporného úhlu bekhendem překvapil Kousal. Hosté odolali při Strnadově trestu a v 19. minutě zvýšili náskok. Bek Klikorka, který v pondělí oslavil 19. narozeniny, na levé straně u mantinelu udržel puk, našel na pravém kruhu Zbořila a ten upravil na 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Mladá Boleslav

V úvodu druhé části si domácí při svém oslabení vynutili faul a ve 23. minutě Lunterův nedovolený zákrok na startu své přesilovky také potrestali. Cibulskis si připravil pozici za levým kruhem a prostřelil Růžičku. Hned vzápětí mohl vyrovnat Jarůšek, na druhé straně se neprosadil po Zbořilově přihrávce Jääskeläinen.

Ve 34. minutě domácí smazali ztrátu a druhou asistenci v utkání si připsal obránce Demel, jehož střelu ještě tečoval Gerhát. "Hokej je týmový sport a bohužel jsme prohráli. Spadly mi tam dvě asistence, ale na Boleslav to nestačilo, bohužel," prohlásil litvínovský obránce Patrik Demel.

Mladá Boleslav si ale 26 sekund před druhou pauzou vzala vedení zpět, když se z pozice za levým kruhem trefil Bernad. "Pořádná střela to nebyla, bylo to takové nahození. Ale myslím, že to (Godla) neviděl, někdo z našich hráčů tam před ním přejel, on se překlouzal až na druhou stranu a propadlo mu to tam do protipohybu," popsal Bednad klíčovou situaci.

Hned na startu závěrečné části mohl zvýšit Zbořil. Domácí se marně snažili odpovědět a Mladá Boleslav se ubránila i při závěrečném tlaku. V 57. minutě nejdříve Růžičku nepřekonal Ščotka a po Jarůškově střele hostům pomohla tyč. Půl minuty před koncem dovršil výsledek do prázdné branky při power-play Strnad.

"Byl to vyrovnaný zápas. První třetina byla z naší strany slabá a rozhodla o zápase. Náš největší problém je, že nedokážeme zopakovat šedesát minut z předcházejícího zápasu. Výkony jsou jako na houpačce. Dnes bylo čtyřicet minut velmi solidních, ale první dvacetiminutovka rozhodla, že jsme prohráli," uvedl trenér Litvínova Vladimír Országh.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Cibulskis (Demel, V. Hübl), 34. Gerhát (Demel, Myšák) - 15. P. Kousal (O. Najman), 19. A. Zbořil (Klikorka, J. Stránský), 40. Bernad (R. Zohorna, Fillman), 60. J. Strnad (Fillman). Rozhodčí: Šindel, Lacina - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Bez diváků.

Sestavy:

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, L. Doudera, Cibulskis, Kudla, Demel - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Válek, V. Hübl, Pospíšil - M. Látal, Gerhát, Myšák - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Klikorka - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - J. Stránský, A. Zbořil, Jääskaläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články