Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Mladá Boleslav po dvou zápasech zabrala a odskočila pronásledovatelům

Důležitou výhru zaznamenala Mladá Boleslav ve 47. kole extraligy na ledě Olomouce. Středočeši zvítězili na Hané 4:1, po dvou porážkách zase zabrali a navýšili náskok na třetím místě před dotírajícím Libercem na čtyři body a Hradcem Králové na pět bodů. Bruslaři rozhodli o triumfu až v poslední třetině, kterou opanovali 3:0.

Utkání Olomouc – Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Hosté se dostali do vedení hned z první vážnější šance v páté minutě. Strnad využil chybu v olomoucké rozehrávce a z bezprostřední blízkosti překonal Konráda. Olomoučtí navíc krátce před inkasovanou brankou nevyužili přečíslení tří proti jednomu. V přesilové hře domácích pak na odkrytou branku střílel Ostřížek, jenže střele nedal dostatečnou razanci a Krošelj zasáhl lapačkou. Zajímavé pokusy si připsal také Kolouch, ale i proti němu byl mladoboleslavský brankář pozorný.

V první polovině druhé třetiny byly k vidění spíše jen náznaky šancí, s nimiž si oba brankáři poradili. Ve 32. minutě už tomu bylo ale jinak. Krošelj sice napoprvé zasáhl proti zakončení Koloucha, ale odražený puk Burian přihrál opět ke Kolouchovi, který jej poslal do odkryté branky a skóroval ve třetím zápase za sebou. Vzápětí ještě z osy hřiště střílel Olesz, jehož pokus vyrazil hostující brankář betonem.

Mladá Boleslav si do třetí třetiny přenášela přesilovou hru a během první minuty ji využila. Flynn si po Ševcově ráně našel puk ležící pod Konrádem a pohotově ho dorazil do sítě.

"Při mém gólu Martin Ševc vystřelil od modré čáry a já jsem se svezl k bráně, jestli puk někde nevypadne. Chvilku to už vypadalo, že to má brankář pod kontrolou, ale asi trochu znervózněl a lehl si. Já jsem viděl, jak puk vyplaval, tak jsem ho jen chtěl co nejrychleji dostat do brány," popsal Oscar Flynn.

Po další přesilové hře už hosté vedli o dvě branky. Mezi úspěšné střelce se svým pokusem zapsal Jääskeläinen. Domácím se dlouho nedařilo dostat do větší šance, což se změnilo až šest minut před koncem třetí třetiny, kdy nebezpečně zakončoval Ostřížek, ale těsně minul.

Poté už však kontrolovali průběh zápasu Mladoboleslavští a o svém vítězství definitivně rozhodli dvě minuty před koncem. Cienciala vystihl Kolouchovu nepřesnou přihrávku, položil si Konráda a poslal puk do sítě. V posledních sekundách ještě domácí brankář vychytal zakončení Najmana v přečíslení dvou proti jednomu.

"Dnešní utkání bylo těžké, od začátku vyrovnané a hodně bruslivé. Věděli jsme, že to bude těžký zápas a připravovali jsme se na to na videu. Podařilo se nám Olomouc ubránit, ve třetí třetině jsme výkon ještě zlepšili, to rozhodlo," prohlásil Flynn.

"Dnes to z naší strany nebyl vůbec špatný zápas, bohužel jsme ale neproměnili šance. Jednu jsme měli za stavu 1:1, poté další obrovskou za stavu 1:3. Dnes bylo vidět, že to je několikátý zápas v krátké době a na obou mužstvech bylo patrné, že jim to nejezdí jako před osmi dny a touto sérií zápasů. Dvougólovou ztrátu už pak bylo těžké dohánět," prohlásil kouč poražených Jan Tomajko.

47. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 32. Kolouch (Burian) - 5. Strnad (Bičevskis), 41. Flynn (Kotala, Ševc), 47. Jääskeläinen (Flynn, Kotala), 58. Cienciala. Rozhodčí: Pražák, Kika - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 5:5, navíc Ondrušek (Olomouc) 10 min. Využití: 0:2. Bez diváků.

Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa II - Kunc, Nahodil, Klimek - Handl, Strapáč, Ostřížek - Olesz, Kolouch, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Mladá Boleslav: Krošelj (44. J. Růžička) - Allen, Ševc, Šidlík, Dlapa, Fillman, Bernad, od 21. navíc D. Moravec - D. Šťastný, O. Najman, P. Kousal - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - Kotala, G. Szturc, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články