Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Mladá Boleslav padla podruhé v řadě a hazarduje se třetím místem

Vítkovice vyhrály ve 46. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 2:1 a stále mohou reálně pomýšlet na osmou příčku tabulky. Středočeši sice vedli po trefě Bernada, ale obrat hostů zařídili Lakatoš a Kalus. Bruslaři tak prohráli podruhé v řadě a soupeři se jim mohou přiblížit.

"Vyhrál šťastnější, ne lepší tým. Vítkovice vytěžily z minima maximum. Ne, že by hrály špatně, ale my jsme jim oba góly darovali. A pak už jsme se tam nedostali, ten jejich beton se těžko překonává," litoval po zápase obránce domácích David Bernad.

V první šanci zápasu se ocitl hostující obránce Pyrochta, ale z ideální pozice mezi kruhy trefil jenom Krošeljovy betony. Na druhé straně jel sám na branku Šťastný, ale obránce mu nedal klid v koncovce, a střela tak šla mimo. Do vedení šli domácí dvě vteřiny po polovině úvodní třetiny, když se z levého kruhu trefil přesně do "šibenice" obránce Bernad.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Vítkovice

Druhá třetina přinesla vyrovnání Vítkovic, když se v 25. minutě zamotal při bránění puk pod nohama Claireauxovi a pohotový Lakatoš už neměl se vstřelením gólu mnoho práce. Pak nezachytil za brankou puk vyjetý Krošelj, ten se dostal až ke Kalusovi, který ho uklidil do odkryté klece a hosté rázem vedli 2:1.

"Dostali jsme dva zbytečné góly. U prvního máme puk na hokejce a u druhého ani nevím, co se brankáři za brankou stalo. Oby góly byly darované," řekl trenér domácích Radim Rulík.

Třetí část se hrála ve svižném tempu, ale oba celky pozorně bránily, takže žádné výrazné šance k vidění nebyly. Osm minut před koncem se tlačil do zakončení Šťastný, ale Svoboda byl opět na svém místě. Domácí se ještě v závěru pokoušeli o vyrovnání v šesti, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Mladá Boleslav tak podruhé za sebou prohrála, i nadále je ale třetí. Vítkovice jsou desáté.

"Jsem rád, že kluci pokračují v dobrých výkonech z minulých zápasů. Byli jsme dobře organizovaní v útoku i v obraně, dobře nám chytal gólman a mohli jsme hrát na všechny pětky až do konce zápasu, což je také plus," pochvaloval si trenér hostů Miloš Holaň.

46. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Bernad (Fillman, O. Najman) - 25. Lakatoš (L. Krenželok, L. Kovář), 28. M. Kalus (Mallet, Flick). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Bez diváků.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Allen, Šidlík, Dlapa, Fillman, Bernad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.

Vítkovice: M. Svoboda - Gewiese, Galvins, L. Kovář, Pyrochta, R. Černý, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Schleiss, Stach, Dej. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články