Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mladá Boleslav opět zareagovala na výhru Třince a srovnala sérii

Bruslaře jen tak nepoložíte. Hokejisté Mladé Boleslavi to stále prokazují. I když v semifinále zatím dvakrát dotahovali ztrátu, dvakrát dokázali srovnat a série s Třincem je nyní 2:2 na zápasy. Středočeši se o to postarali domácím triumfem 3:1, vítěznou branku vstřelil bývalý útočník Ocelářů David Cienciala.

Valentin Claireaux v souboji s Patrikem Hrehorčákem
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Trenéři domácího týmu po středečním nezdaru pozměnili sestavu, do které se místo Trávníčka vrátil Flynn. Jako první se ale opět prosadili hosté. V 6. minutě se Kundrátkova tečovaná střela odrazila k volnému Stránskému, který bez problémů trefil odkrytou branku.

"Do zápasu jsme nevstoupili dobře, dnes bylo ale na týmu vidět, že je to úplně jiný tým než včera. Ve hře bylo opět vše, co si představujeme, a i když jsme dostali první gól, tak jsme cítili, že mužstvo šlape," řekl trenér domácích Pavel Patera.

Středočeši byli opět střelecky aktivnější, Oceláři ale pozorně bránili a v 11. minutě mohl vedení navýšit po rychlém objetí branky Roman, Jana Růžičku však tentokrát nepřekonal. V 16. minutě si první výraznější šanci vypracovali domácí, s dorážkou Ciencialy si ale Kacetl poradil. O minutu později už třinecký brankář kapituloval, poté co jej prostřelil Jääskeläinen.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. semifinále Mladá Boleslav - Třinec

Ve 26. minutě se bruslaři dostali do vedení. Šťastného střelu chytře tečoval Cienciala a prosadil se proti svému bývalému týmu. Zvýšit mohl Najman, po Flynnově přihrávce ale zakončil nepřesně. "Měli jsme lepší pohyb než ve středu, tlačili jsme se víc do brány a hlavně jsme hráli už od první minuty. V minulém zápase jsme první třetinu prospali," řekl David Cienciala.

Poté přišly velké Kovařčíkovy chvíle. Útočník hostů nejprve oklamal Růžičku, ale nedokázal trefit odkrytou část branky, o tři minuty později trefil tyč. V závěru druhé třetiny měli několik slibných šancí domácí, hned do dvou se dostal Claireaux, Kacetla ale nepřekonal. Nepodařilo se to ani aktivnímu Najmanovi.

Slezané sice prohrávali, do útoku se ale výrazně nehrnuli. Stále se snažili zejména pozorně bránit a věřili, že si šanci na vyrovnání vypracují. V polovině třetí části si hosté zahráli první přesilovou hru, faul Flynna ale potrestat nedokázali. Vzápětí byl vyloučen Kundrátek, ani domácí však první početní výhodu nevyužili.

"Ve třetí třetině to byl urputný boj. Od nich dávat kotouče ven, od nás snaha vytvořit si nějakou příležitost. Rozhodly malé věci, což platí v celé sérii," řekl trenér hostů Václav Varaďa. "Musíme více střílet. Snažíme se, ale občas to zbytečně přehráváme. Útočníci odvádí skvělou práci, ale my jako beci jim to tam musíme dávat," doplnil jej obránce Tomáš Kundrátek.

Dvě minuty před koncem hosté odvolali brankáře, při power-play se jim ale vyrovnat nepodařilo. Naopak se prosadil domácí kapitán Ševc.

Semifinále play-off hokejové extraligy - 4. zápas:

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Jääskeläinen (Hrbas, Fillman), 26. Cienciala (D. Šťastný, Kotala), 59. Ševc (Hrbas, J. Stránský) - 6. M. Stránský (Kundrátek). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Ganger, Klouček. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Bez diváků. Stav série: 2:2.

Sestavy:

Mladá Boleslav: J. Růžička - Hrbas, Ševc, Pláněk,Dlapa, Fillman, Šidlík, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Kotala - Claireaux. A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Freibergs, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, Kurovský - Rodewald, M. Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články