Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladá Boleslav neudržela vedení, výhru Pardubic vystřelil v závěru dvougólový Cienciala

Bývalý hráč Mladé Boleslavi David Cienciala byl ústřední postavou zápasu 2. kola extraligy mezi Středočechy a Pardubicemi, po kterém se radovali Východočeši z vítězství 4:3. Boleslavští vedli už 3:1, ale poté Dynamo duel otočilo i díky dvěma gólům Ciencialy včetně rozhodující trefy v čase 55:52. 

Utkání Mladá Boleslav – Pardubice
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Pardubice nastoupily bez zraněného útočníka Ondřeje Romana, jehož nahradil v sestavě Filip Koffer. V prvním útoku Bruslařského klubu nahradil Adama Zbořila Adam Raška.

Dynamo se ujalo vedení už po 39 sekundách, kdy našel Košťálek Pauloviče a ten zakončoval do odryté branky. Odpovědět mohli hned Šťastný a Kelemen, ale neuspěli. Domácí nevyužili ani přesilovou hru při Rohlíkově vyloučení. Mladá Boleslav se pak ubránila při trestu Eberleho a ve 14. minutě jí pomohla při Musilově šanci levá tyč. Vyrovnání se dočkala 92 sekund před první pauzou, když po přihrávce Pavla Kousala překonal Najman Frodla mezi betony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Pardubice

Po 96 sekundách druhé části při Mikušově pobytu na trestné lavici se po Pýchově střele prosadil Kotala. Domácí se ubránili při Šidlíkově vyloučení a sami také nevyužili ke zvýšení Kofferův trest. V 34. minutě zblízka z dorážky neuspěl proti Frodlovi Bernad, ale v čase 36:28 už potrestal Paulovičův faul Pavel Kousal.

V úvodu třetí třetiny sice v přesilovce nevyzrál na Růžičku bekhendovým blafákem Musil, ale ve 46. minutě z dorážky po Košťálkově střele snížil Cienciala. Při dalším tlaku Dynama při dalším Lunterově trestu domácí odolali, ale ve 49. minutě vyrovnal do odkryté branky po Robertsonově pasu svým druhým gólem v utkání Paulovič. Domácí nedokázali zareagovat při Musilově vyloučení a přesilovka hostů po Šidlíkově faulu naopak byla úspěšná, zápas rozhodl Cienciala.

2. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 3:4 (1:1, 2:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 19. O. Najman (P. Kousal, Kelemen), 22. Kotala (Pýcha, A. Raška), 37. P. Kousal (Pýcha, Claireaux) - 1. Paulovič (Košťálek), 46. Cienciala (Košťálek), 49. Paulovič (Robertson, O. Rohlík), 56. Cienciala (Říčka). Rozhodčí: Lacina, Veselý - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 2763.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Bernad, Jánošík, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, Šidlík - D. Šťastný, A. Raška, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Kelemen - Dufek, Claireaux, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Pardubice: Frodl - Košťálek, J. Mikuš, Nakládal, Robertson, J. Kolář, Vála, Hrádek - Camara, Paulovič, R. Kousal - Blümel, Poulíček, A. Musil - Hecl, Cienciala, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články