Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Mladá Boleslav na mistra umí. Kometu srazila počtvrté, v prodloužení i s Čiliakem v brance

Perfektní otočka se povedla v prodloužení Mladé Boleslavi. V přímém souboji o první šestku porazila Kometu 2:1 v prodloužení, i když prohrávala. Po 78 sekundách prodloužení překonal brankáře Marka Čiliaka po jeho návratu do brněnského dresu Pavel Musil. Bruslaři jsou stále sedmí, ale už se přiblížili k Brňanům na rozdíl bodu.

Brankář Komety Marek Čiliak proti Lukáši Žejdlovi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Šli jsme si jednoznačně pro tři body. Dva se snad taky počítají, i když ztráta toho jednoho nás hodně mrzí. Snad nás nebude mrzet ještě víc za těch devět zbývajících zápasů," uvedl po zápase domácí Lukáš Žejdl.

Oba celky vstoupily do utkání ve velkém tempu, ale na první šanci si museli diváci počkat do sedmé minuty. Šlo ale o šanci téměř stoprocentní, když se sám před Čiliakem zjevil exbrněnský Radim Zohorna. Svou střelou však trefil pouze beton hostujícího gólmana.

I další velká příležitost patřila Boleslavi, když Kotvanovu střelu tečoval nebezpečně Klepiš. Ale i tentokrát předvedl Čiliak, jenž za Brno nastoupil po svém návratu z KHL poprvé, úspěšný zákrok.

"Chytalo se mi dobře, i když jsem byl ze začátku trošku nervózní. Ale brzy to ze mě spadlo a zápas jsem si užíval. Těšil jsem se na chalany, na všechno. Jen to odsud chtělo odvézt víc bodů," řekl Marek Čiliak, jenž si nakonec připsal 31 úspěšných zákroků.

Kometa měla v první třetině jedinou vážnější šanci a ta hned skončila gólem. Pabiška nepřesně rozehrál ve vlastním obranném pásmu a puk se po tečované střele Erata dostal až za záda brankáře Krošelje. Branku si připsal Orsava, který sezonu zahájil právě v Mladé Boleslavi.

Vedení Brna mohl navýšit hned zkraje druhé třetiny Mueller, ale při úniku dvou proti jednomu pálil mimo. Hned vzápětí jel dokonce sám na Čiliaka Žejdl, ale ten jeho střelu mezi betony kryl. Boleslav mohla vyrovnat v přesilové hře, ale i Zohornovu dorážku Čiliak pokryl.

Domácí začali třetí třetinu drtivým náporem. Čiliak ještě dokázal pokrýt dvojitou šanci Knotka a také Vondrkovu střelu zblízka, na ránu Žejdla však již dosáhnout nemohl. Strhující hokej pokračoval i nadále. Kometa zahrozila především ve své druhé přesilové hře, ale vedení si zpět nevzala. Závěrečný tlak patřil domácím, kteří drželi Brňany dvě minuty v obranném pásmu, ale vítězné branky se ani jeden z týmů v základní hrací době nedočkal.

V Mladé Boleslavi se tak poprvé v sezoně šlo do prodloužení, které předčasně ukončil Musil a zajistil vítězství domácím. "Udělali jsme jednu malou chybičku a oni toho využili. Každopádně si ale myslím, že jsme byli lepší a že jsme zaslouženě vyhráli," uvedl Žejdl.

43. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 45. Žejdl (Vondrka, Kotvan), 62. P. Musil (M. Látal, Bernad) - 20. Orsava (M. Erat). Rozhodčí: Hribik, Kika - Ondráček, Ganger. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3444.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Dlapa, Kovačevič, Hrdinka - Vondrka, Klepiš, Skalický - Najman, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Brno: Čiliak - O. Němec, Bartejs, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Plášek - Kusko, J. Hruška, Orsava - Köhler, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský, Pokorný, Oslizlo a Horáček.

Ohlasy trenérů:

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "V první třetině jsme byli aktivnější, pak jsme ale inkasovali gól. Brno bylo ve druhé třetině jasně lepší a i díky našemu gólmanovi neodskočilo ve skóre. Ve třetí třetině se nám povedlo srovnat a remíza 1:1 odpovídá dění na ledě, kde byly šance na obou stranách. Byl to už takový play-off hokej. Je vidět, že už se to blíží."

Kamil Pokorný (Brno): "V první třetině to byla typická hra Boleslavi s vysokou aktivitou. Hrálo se hodně u nás v pásmu, ale byli jsme to my, komu se podařilo dát gól. Ve druhé třetině se hra už srovnala. My jsme měli v jejím úvodu šanci, ale i domácí měli nájezd. Naši hráči čelili soupeři srdnatě, ten si ale vytvořil ve třetí části tlak, čehož využil a vyrovnal. V závěru jsme ještě nedali jednu velkou šanci a v prodloužení využila Boleslav našeho propadnutí a strhla výhru na svou stranu. Marek Čiliak byl dnes vyhlášen hráčem zápasu a já říkám, že po právu. Podal kvalitní výkon."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články