Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Mladá Boleslav bez Šťastného dál tápe, Kometa se probudila a nadělovala

Brňané naposledy odevzdali body Zlínu, fanoušci se po utkání dožadovali odpovědí, kouč Jiří Kalous běsnil. Ovšem tentokrát už Kometa zabrala, když doma v 18. kole extraligy deklasovala Mladou Boleslav 6:1. Bruslaři padli počtvrté v řadě a opět bez zraněného stěžejního útočníka Davida Šťastného. Probudil se i elitní centr Jihomoravanů Petr Holík, který dal dva góly a na další dva nahrál.

Brněnský Marek Ďaloga po trefě do sítě Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Měli jsme výborný vstup do zápasu a podařilo se nám skórovat, což mělo příznivý vliv na psychiku hráčů po předchozích nevyrovnaných výkonech," řekl domácí kouč Jiří Kalous. "Brno vyhrálo naprosto zaslouženě," přitakal trenér Bruslařů Radim Rulík.

Kometa vstoupila do utkání ve velkém stylu. V první minutě sice ještě Horký při sólu neuspěl, ale ve třetí a čtvrté minutě v rozmezí 39 sekund skórovali Ďaloga s Holíkem, čímž přinesli na hokejky domácích klid. Bruslaři se dostávali do hry pozvolna. Měli výhodu dvou přesilovek, ale kromě tlaku na brněnskou branku z toho nic nevytěžili. Zato Brňané na sklonku své první přesilovky početní převahu využili - tříbrankový náskok jim dal Krištof.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno – Mladá Boleslav

Domácí eliminovali po první přestávce očekávaný nápor soupeře a brzy sami znovu udeřili. Horký dostal do jízdy ideální pas a překonal Růžičku počtvrté, přičemž již čtvrtý dnešní bod za nahrávku si připsal obránce Roth. "Takovou bilanci jsem nikdy v kariéře nezaznamenal, možná jen někdy v žácích, v dospělých nikdy," řekl Roth.

Mladoboleslavští vypadli z role, hůře bruslili, chyběl jim důraz, jedinou jejich šanci ve 27. minutě zmařil Kotala. Naopak Brnu se dařilo a jeho dominanci potvrdil svým druhým gólem v utkání Holík.

Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

"Podržel nás gólman, má na výhře velký podíl, nebylo to tak snadné, jak ukazuje výsledek," dodal Kalous.

Pětibrankový rozdíl po 40 minutách určil ráz posledního dějství. Brno si hlídalo střední pásmo a bylo opět produktivní, když přesilovku využil Haščák. Necelých pět minut před koncem přišel o čisté konto výborně chytající Klimeš, čestným střelcem bruslařů se stal Lunter.

18. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Ďaloga (Roth, Mueller), 4. P. Holík (Roth, Zaťovič), 20. Krištof (Roth, Mueller), 22. Horký (P. Holík, Roth), 33. P. Holík (Zaťovič, Mueller), 46. Haščák (Zaťovič, P. Holík) - 56. Lunter (Bičevskis, P. Kousal). Rozhodčí: Hradil, Stano - Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 5184.

Sestavy:

Brno: Klimeš - D. Mikyska, Ďaloga, Roth, Kučeřík, L. Forman, Gulaši, Fajmon - Mueller, Krištof, Kollár - Horký, P. Holík, Zaťovič - Mallet, R. Pavlík, Haščák - Vincour, Rákos, Magee. Trenér: Kalous.

Mladá Boleslav: J. Růžička (41. Schwarz) - Ševc, Pýcha, Pláněk, Bernad, Šidlík, Jánošík, T. Moravec - Claireaux, Fořt, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Kelemen - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - Dufek, A. Raška, Grim. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články