Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mistrovský Litvínov dál tápe, nestačil ani na Pardubice

Litvínov – Sérii tří porážek v řadě ukončili hokejisté Pardubic, když v 10. kole extraligy zvítězili na ledě Litvínova 2:1. Mistrovský Litvínov naopak prohrál potřetí za sebou a stále má na svém kontě jen jedno tříbodové vítězství z prvního kola. Litvínov tak v tabulce klesl na 12. místo za svého přemožitele. 

Hokejisté Pardubic
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

První vážnější střela na branku přišla až v sedmé minutě a hned byla gólová. Útočník hostů Starý zůstal osamocený na pravém křídle a neomylně zavěsil na bližší tyč. Severočeši poprvé ohrozili Kristana v deváté minutě, ale Jánský po krásné Hüblově přihrávce minul prázdnou branku.

Domácím nepomohla k vyrovnání ani dvojnásobná přesilová hra trvající 22 sekund. Největší šanci měl opět Jánský, puk z jeho hole skončil pouze na tyčce. A tak se mohli v 17. minutě radovat opět Pardubičtí, nedůraz před Janusem využil obránce Šeda, který dorazil puk do branky. Asistenci si připsal kanadský útočník Redenbach, kterého Pardubice dnes angažovaly.

Zmar domácích pokračoval i v úvodu druhé třetiny. Hosté hráli pozorně a vyrovnali se i s přesilovkami soupeře. Navíc pozorně chytal Kristan, který si poradil i s velkou šancí Martynka. Zvýšit vedení hostů mohli Svoboda s Tyborem, přečíslení dva na jednoho ale nezakončili ideálně.

V závěru druhé třetiny Litvínovu vykřesali naději na obrat mladíci ze čtvrté formace. Řehoř našel střílenou přihrávkou Havlíčka, ten pouze nastavil hůl a poslal puk za hostujícího brankáře.

Do třetí části vstoupili domácí aktivněji, ale v koncovce se jim nedařilo. Největší příležitosti si opět vypracovala čtvrtá formace, ovšem Kristan byl pozorný a vždy připraven. V 51. minutě předvedl úchvatné sólo Kubát, který obešel čtyři protihráče, ztroskotal ovšem na hostujícím brankáři. Vyrovnat se domácím nepodařilo ani při závěrečné power play. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Pardubice

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) Branky a nahrávky: 35. Havlíček (I. Řehoř) - 8. Starý (Poulíček, Marcinko), 17. Šeda (Redenbach, Rolinek). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Frodl, Hynek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 4642.

Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka - Martynek, Hübl, Lukeš - Jánský, R. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - I. Řehoř, Havlíček, A. Chlapík. Trenéři Rulík, Weissmann a Šlégr.

Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík, Bokroš, Ščotka, J. Zdráhal, M. Šeda - P. Sýkora, Redenbach, Rolinek - J. Svoboda, Nahodil, Tybor - Poulíček, Marcinko, Starý - A. Havlík, Tomášek, Kolář. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček

Ondřej Weissmann (Litvínov): "Chybí nám především pohyb. Málo hrajeme do těla, nejsme důrazní, málo se srážíme. Váháme se střelbou a stále hledáme ještě lépe postaveného spoluhráče. Zapneme, až když prohráváme, a to je složité. Na naší straně není vůbec spokojenost. Pokud se nevrátíme k jednoduchému hokeji a bojovnosti, budeme mít problémy."

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Odehráli jsme velmi dobré utkání. Hráči byli v pohybu, bojovali od první do poslední vteřiny. Soustředili jsme se na zápas, každý sám na sebe. Zaslouženě jsme uhráli tři body. Mohli jsme rozhodnout utkání už dříve, šance jsme na to měli. Můžeme být spokojeni i s projevem, na to že jsme hráli venku, jsme byli aktivní. Hráčům bych chtěl poděkovat za předvedený výkon." 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články