Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Mistři hlásí citelnou ztrátu, Voženílek míří do Švýcarska

Po dvou sezonách v Třinci, ve kterých získal dva extraligové tituly a letos přidal také zlato z domácího mistrovství světa, zkusí štěstí v zahraničí. Útočník Daniel Voženílek vymění mistrovské Oceláře za švýcarský Zug, jehož kapitánem je Jan Kovář. S novým klubem podepsal osmadvacetiletý Voženílek dvouletý kontrakt.

Daniel Voženílek
zdroj: HC Oceláři Třinec

"Daniel je silový útočník, který se nebojí jít tam, kde to bolí, navíc je extrémně silný ve hře jeden na jednoho. Můžeme ho využit jako centra i křídlo. Jsme potěšeni, že se Daniel i přes více různých nabídek rozhodl pro Zug a je stoprocentně oddaný možnosti hrát právě tady," uvedl generální manažer klubu Reto Kläy.

Voženílek přichází po dvou mimořádně úspěšných sezonách, během nichž se zařadil mezi klíčové postavy Třince a získal s Oceláři dva mistrovské tituly. V posledním ročníku byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem základní části, když si v 51 zápasech připsal 49 bodů za 21 gólů a 28 nahrávek. Za 20 bitev v play-off přidal osm bodů (4+4). Již loni debutoval na MS, letos přispěl ke zlatu Česka po 14 letech třemi nahrávkami v osmi startech.

"Podepsat smlouvu v Třinci bylo nejlepší rozhodnutí v mém životě. Ty dva roky ani nemohly dopadnout lépe, vždyť já tady vyhrál, co se dalo. Oceláři jsou fantastická organizace, kariéra hokejisty je ale krátká a já cítím, že bych se v osmadvaceti letech chtěl posunout dál a zkusit angažmá v zahraničí. Jsem vděčný Ocelářům, že mi to umožnili," uvedl Voženílek.

"Danielu Voženílkovi děkujeme za práci, kterou pro Oceláře odvedl. Byl nedílnou součástí dvou mistrovských týmů, jeho vyrovnávací trefa v šestém semifinále se Spartou pouhé dvě desetiny vteřiny před koncem se nesmazatelně zapíše do paměti všech třineckých fanoušků. Danovi přejeme, aby se v kariéře posunul a aby si splnil také svůj sen: zahrát si NHL," doplnil sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Oceláři o útočníkovy služby registrují zájem od několika týmů z NHL. Voženílek, který má za sebou už jedno zahraniční angažmá ve druhé finské lize v klubu RoKi během sezony 2016/2017, by se měl během léta připravovat v Česku, k mužstvu Zugu se má připojit koncem července.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články