Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mistr z Pardubic podlehl Třinci, Sparta zvítězila až na nájezdy

Praha - Po čtvrteční předehrávce mezi Chomutovem a Kometou Brno zkompletovala hokejová extraliga úvodní kolo zbylými šesti zápasy. Úřadující mistr z Pardubic nečekaně vysoko podlehl výborně hrajícímu Třinci, který před sezonou provedl velké změny v kádru. V přestřelce udolala Litvínov ambiciózní Plzeň, dařilo se i Vítkovicím. Až na nájezdy zdolala pražská Sparta Karlovy Vary a Liberec kladenské Rytíře.

Utkání Třinec - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Oceláři Třinec - Pardubice 4:1

Bitva posledních dvou extraligových mistrů měla jednoznačného vítěze. Třinec v úvodním kole nové sezony doma po nadšeném výkonu přehrál obhájce titulu Pardubice 4:1. Utkání bylo velkým představením první formace Ocelářů, která zařídila všechny čtyři góly. Dva z nich dal obránce Lukáš Zíb, po třech bodech si připsali Radek Bonk, Martin Růžička a Josef Hrabal. Trenér Josef Turek tak svou extraligovou premiéru v roli hlavního kouče oslavil výhrou.

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 1:2 SN

Výborným výkonem odměněným jediným bodem vstoupili do sezony hokejisté Kladna. Na domácím ledě dlouho přehrávali favorizovaný Liberec, jenže propasírovat puk do branky se jim nedařilo. Nakonec sice Středočeši dokázali vyrovnat při hře bez brankáře, ale bod navíc si po výhře v samostatných nájezdech odváží Liberec.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 SN

Richard Žemlička se hned na úvod své extraligové trenérské kariéry mohl radovat - a zároveň si oddechnout. Jeho Sparta totiž porazila Karlovy Vary po samostatných nájezdech 2:1. Energie sice vedla před nejvyšší návštěvou prvního kola (6 388 diváků) po trefě Petra Kumstáta, v 52. minutě však vyrovnal Petr Ton a rozstřel rozhodl Peter Jánský.

České Budějovice - HC Vítkovice 2:5

Hokejistům Českých Budějovic německý trenér Draisaitl zatím štěstí nepřinesl. Jihočeši prohráli v úvodním kole nového extraligového ročníku s Vítkovicemi 2:5. Budějovičtí sice v duelu skórovali jako první už v první minutě, ale zbytek zápasu patřil Ostravanům, v jejichž dresu se dvěma přesnými trefami zaskvěl útočník Vladimír Svačina.

PSG Zlín - HC Slavia Praha 2:1

Zlín sice Slavii porazil jen těsně 2:1, celý zápas byl ale lepším týmem. Skóre utkání otevřel Petr Čajánek v polovině zápasu. Slávisté dokázali ve třetí třetině vyrovnat zásluhou Petra Jelínka. Jenže o třech bodech pro Zlín nakonec rozhodl v 56. minutě Bedřich Köhler.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 6:4

Hokejisté Plzně vstoupili pod staronovým názvem Škoda do nového ročníku extraligy vítězstvím 6:4 nad Litvínovem. Zápas ve svůj prospěch domácí rozhodli především díky třem brankám během druhé třetiny. Třemi góly a přihrávkou se v plzeňském dresu blýskla tradiční opora Tomáš Vlasák.

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 2:4

Nováček soutěže z Chomutova, který v baráži vyřadil Mladou Boleslav, přivítal v pirátském doupěti loňského vicemistra a nezalekl se, při hře 5 na 3 se zorientoval Lušňák. Na začátku druhé třetiny však Kometa zásluhou Koreise srovnala. Urputný hokej konce druhé třetiny přinesl další dvě branky. Kometa vedla jen pár vteřin, za Chomutov srovnával Hromas. V 52. minutě však strhl vedení na stranu hostů Jakub Svoboda, náskok potvrdil o dvě minuty později Erat. Kometa ve zbytku utkání kontrolovala puk a vyhrála 4:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články