Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mistr z Liberce už je třetí, ve čtyřech zápasech inkasoval jediný gól

Praha - Po úvodním ne zcela přesvědčivém měsíci nové sezony jako kdyby hokejisté Liberce našli svůj mistrovský rytmus. V posledních čtyřech utkáních se prezentovali suverénními výkony a neztratili v nich při celkovém skóre 14:1 ani bod. Po zvládnuté předehrávce 16. extraligového kola se Spartou navíc poskočili už na třetí příčku hned za duo jasně vedoucích lídrů Třinec a Kometu Brno.

Roman Will v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Teď je radost chytat za naším týmem, protože vše funguje výborně. Obránci hrají zodpovědně, útočníci se vracejí a blokují střely... Je pro nás (s Jánem Lašákem) radost za hráči stát a užívat si ten zápas. Je to paráda," prohlásil Will.

Přes výborný výkon odmítal osobní zásluhy na tříbodovém zisku. "Gólman těžko sám o sobě vyhraje zápas; to se stane jednou za sezonu, když se vyhraje 1:0. Když se to ale sejde dohromady u všech hráčů, pak je z toho šňůra, kterou teď máme," řekl čtyřiadvacetiletý brankář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Liberec

Snad jen ztráta série bez inkasované branky může Liberecké mrzet, byť u kolegy z brankoviště Jána Lašáka trvá i nadále. Liberec obdržel gól po 235 minutách a 38 sekundách. "Jsme hlavně rádi, že pokračuje ta vítězná šňůra. A abych byl realista, nemůžeme hrát deset zápasů za sebou bez obdržené branky. Ta série musela jednou skončit a byl jsem u toho zkrátka já."

Vzápětí ujistil, že si z trefy Petra Vrány ze závěru zápasu nic nedělá. "Opravdu mě to nijak nemrzí. Jsem rád za ty tři body tady na Spartě v téhle krásné hale a proti super týmu, jakým Sparta je. Moc si toho vážím. Odvedli jsme bojovný týmový výkon a ta nula jde mimo mě, tu nijak neřeším. Vyhrál podle mého názoru bojovnější a šťastnější tým, ale hráli jsme i chytře, což je také důležité," poznamenal Will.

Že půjde do branky, bylo v dlouhodobých záměrech trenérů. I přes Lašákovu sérii. "Je nějaký plán, který máme a který funguje. A je super, že ho dodržujeme, že trenéři nemají důvod tenhle dlouhodobý plán měnit. Takže jsem věděl dlouho, že budu chytat," uvedl Will.

Více než dvoutýdenní extraligová pauza pro něho nepředstavovala problém. "Jezdím chytat i první ligu do Benátek, což je pro mě hrozně důležité, že jsem každý druhý večer na ledě. Jánko měl skvělou a dlouhou sérii, navíc jsme vyhrávali a já jsem za to rád, ale bylo to jasně dané, že na Spartě budu chytat já. Trenéři nám věří oběma a věří, že vyhrajeme, ať bude v bráně kdokoliv z nás," pochvaloval si Will.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články