Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mistr v obětavosti. Polák hrál měsíc se zlomenou nohou

Dlouho se přemáhal, ale proti Třinci už to nešlo. Vítkovický obránce Roman Polák, který chyběl ve čtvrtfinálové sérii play-off hokejové extraligy proti Ocelářům, nastupoval od poloviny února se zlomenou nohou. V pětizápasovém úspěšném souboji o čtvrtfinále proti Olomouci zasáhl pětatřicetiletý kapitán ostravského týmu ještě do tří duelů včetně posledních dvou, ale v sérii s Oceláři už chyběl. Úřadující mistr ve čtvrtek postoupil po výhře 4:0 na utkání.

Kapitán Vítkovic Roman Polák
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Teď už po play-off to můžeme říct. Sluší se ocenit přístup kapitána Romana Poláka, vyzdvihnout jeho obětavost pro tým –⁠ od poloviny února nastupoval k zápasům se zlomenou nohou! Závěr základní části i play-off s Olomoucí odehrál na krev, přes bolest, ale nemohl zůstat stranou. Rozhodl se jít do zápasů i přes zranění! Klobouk dolů, Poly, a díky!" uvedl vítkovický klub na svém twitterovém účtu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. čtvrtfinále Vítkovice – Třinec

Polák působí ve Vítkovicích od předminulé sezony, kdy se vrátil po dlouholetém působení v NHL. Tam za St. Louis, Toronto, San Jose a Dallas sehrál 806 zápasů a připsal si 140 bodů za 26 branek a 114 asistencí. V 71 utkáních play-off nasbíral čtyři asistence. V extralize hrál výhradně za Vítkovice a ve 160 duelech zaznamenal 25 bodů za pět tref a 20 asistencí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články