Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Mistr se na začátku sezony trápí. Třinec prohrál i potřetí, tentokrát doma s Vary

Obhájce titulu se na startu nové extraligové sezony stále hledá a čeká na první výhru. Třinečtí Oceláři padli i ve 3. kole, když nestačili na Karlovy Vary a prohráli na domácím ledě 1:2. Patrik Hrehorčák sice vyrovnal po úvodní brance Jana Hladonika, ale ve 35. minutě rozhodl Ondřej Beránek, jenž se prosadil jen osm sekund po vypršení svého menšího trestu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Třinec – Karlovy Vary

"Pro všechny to je hodně pozitivní. První výhra, důležité tři body. Zvlášť když všichni víme, že z Třince se moc bodů nevozí. Jsme rádi, snad nás to nakopne," uvedl David Kofroň, který přestoupil před sezonou do Karlových Varů právě z Třince. "Využili šance, jaké měli. Hráli účelný, jednoduchý hokej, který takhle hraje spousta týmů. Bojovností a obětavostí vyhráli. Byli lepší," uznal Hrehorčák.

Oceláři měli po úvodních dvou kolech na kontě jen bod, ale žádný souvislejší nápor si v první třetině nevytvořili. Naopak střelecky aktivnější byli hosté (10:6) a v sedmé minutě se ujali v přesilové hře vedení. Bleskovou souhru na jeden dotek zakončil z prostoru před brankou Hladonik, bývalý hráč Ocelářů.

Třinec zatlačil soupeře až na začátku prostřední části. Vyrovnání měl na hokejce Hudáček, po přihrávce Jeřábka na něj zívala prázdná branka, ale trefil z úhlu jen boční konstrukci. Ve 28. minutě se už ale domácí prosadili. Hrehorčák se po návratu z trestné lavice zapojil do útoku a po pasu Marcinka překonal Habala.

Inkasovaný gól paradoxně nakopl Karlovy Vary. Už za minutu mohl hostům vrátit vedení Beránek, když se ocitl sám před Mazancem, ale neuspěl. Z přečíslení dva na jednoho minul Plutnar odkrytou branku. Nicméně Energie už vzápětí udeřila. Obrana Ocelářů zapomněla na Beránka, který se po vypršení trestu dostal do úniku a přelstil Mazance bekhendovým blafákem.

"Škoda, že jsme nechali hráče za sebou. To momentum nám patřilo, po vyrovnávací brance jsme hráli dvě přesilovky a mohli jsme dát gól my," litoval Hrehorčák.

Karlovy Vary si těsný náskok ve třetí třetině pečlivě střežily. Sice se většinu času bránily, ale nepouštěly Třinec do žádných větších gólových šancí. Obětaví hosté odolali i dlouhé hře Ocelářů bez gólmana, přičemž posledních 41 sekund hráli ve čtyřech proti šesti. Domácím se ale nedařily ani přesilové hry, nevyužili žádnou z pěti příležitostí.

"Třinec měl ke konci zápasu převahu a hodně nás drtil, ale obětavostí jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Vláďa (Habal) zachytal super, hodně puků podržel a co vypadlo, tak naši obránci obětavě ubránili," těšilo hostujícího asistenta trenéra Václava Skuhravého.

Oceláři ve dvou domácích zápasech vstřelili jen jeden gól. "Nebylo v naší hře, co jsme si představovali. Chtěli jsme hrát nátlakovou hru, často střílet, ale situace jsme často překombinovali," přiznal trenér Zdeněk Moták. "Musíme hrát šedesát minut a musí hrát kompletní počet hráčů, všech dvacet. Nemůžeme mít výpadky, nemůže jich hrát jen jedenáct. Prostě musíme být připraveni a hrabat metry od začátku do konce," dodal Moták.

3. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Hrehorčák (Marcinko) - 7. Hladonik (T. Rachůnek, Gríger), O. Beránek (Vondráček, M. Rohan). Rozhodčí: Hradil, Kika - Axman, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 3315.

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček - M. Růžička, Marcinko, Daňo - Nestrašil, L. Hudáček, D. Voženílek - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Kurovský, Lyszczarczyk, Dravecký. Trenér: Moták.

Karlovy Vary: Habal - Plutnar, Bartejs, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán, M. Rohan - Hladonik, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - Kofroň, J. Baláž, O. Beránek - Vondráček, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články