Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Místo Švýcarska zvolil KHL. Hudáček se upsal na rok Nižněkamsku

Byl jedním z mála, kdo stačili gólovému tempu Milana Gulaše. Teď česká extraliga o útočníka Libora Hudáčka přichází. Slovenský playmaker bude po odchodu z Liberce hrát za Nižněkamsk v Kontinentální lize. Nejlepší střelec Bílých Tygrů v uplynulé sezoně podepsal s Neftěchimikem roční smlouvu, do KHL se vrací po pěti letech. Devětadvacetiletý vicemistr světa z roku 2012 v minulosti hrál za Slovan Bratislava.

Odchovanec Spišské Nové Vsi avizoval odchod z Liberce a zájem přestoupit do KHL či švýcarské ligy již na začátku dubna. "Sezona mi opravdu vyšla a chtěl bych toho využít. Posunout se po hokejové i platové stránce. Láká mě KHL i Švýcarsko," uvedl Hudáček v rozhovoru pro web hokej.sk. Následně jeho odchod s ohledem na vysoké finanční požadavky potvrdil i Liberec.

Hudáček působil v severočeském klubu dvě sezony. V prvním roce nasbíral v 69 zápasech včetně play-off 49 bodů a pomohl týmu k postupu do finále. V uplynulém ročníku, který byl kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončen, vstřelil v základní části 31 branek a přidal 29 asistencí v 50 zápasech. Lépe na tom v Liberci byl jen Michal Birner, který nasbíral o bod více.

O slovenského reprezentanta, který má za sebou i tříleté působení ve Švédsku, se zajímal také extraligový Třinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články