Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Místo nedobytné tvrze máme doma stánek s kávou, štve libereckého Kváču

Ani výborný výkon brankáře Petra Kváči nepomohl hokejistům Liberce k první domácí výhře v sezoně. Bílí Tygři prohráli v 5. kole extraligy s Plzní 1:2 v prodloužení a sedmadvacetiletý gólman měl po utkání daleko ke spokojenosti.

Petr Kváča
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Ze tří zápasů doma máme jeden bod. To mluví za vše. Má to být naše nedobytná tvrz, nedobytný hrad. Zatím je to ale stánek s kávou, kam si každý přijde zahrát a vezme si, co chce. Takhle se doma určitě nebojuje, musíme všichni zabrat. Mnou počínaje," zlobil se Kváča po utkání.

Bílé Tygry v uplynulém ročníku a zejména na domácím ledě zdobily aktivní nástupy do zápasů. V utkání s Plzní je však již po 31 vteřinách hry zmrazil úvodním gólem Tim Söderlund.

"Nevím, kam se to podělo, jestli jsme se nějak uspokojili. Už přípravu jsme měli všelijakou, ale alespoň pohyb a aktivita tam byla. Úplně se nám také vytratily detaily, na kterých má naše hra stát. Alespoň tak jsem to cítil a viděl já zezadu," řekl brankář, který se do Liberce vrátil před sezonou z Malmö.

Kváča jako hráč utkání

Sedmadvacetiletá brankářská jednička Liberce v zápase chytila několik velkých šancí Plzně a dlouho tak držela akcie Severočechů na vítězství. Kváča si nakonec připsal 34 zákroků a byl vyhlášený hráčem utkání.

"Je to sice hezký, ale prohráli jsme. Doma chcete body, chcete vyhrávat. To se nám opět nepodařilo. Z tohohle se ale vykopeme jen sami, nikdo jiný to za nás neudělá. Ani trenéři, ani diváci. Ti nás podporují, toho můžeme využít. Na ledě to ale musíme odmakat my sami. Jak se říká ta ohraná věta: Nasadit si pomyslné montérky a jít do války," podotkl.

Svou osobní bilanci neřešil. "Statistika je sice nudná věc a nemám ji rád, protože v zápase je spousty jiných faktorů, které rozhodují. Ale nějaké věci se z toho dají vytáhnout a taková střelecká převaha soupeře asi o něčem vypovídá," uvedl účastník světového šampionátu z roku 2021. Jeho protějšek Dávid Hrenák totiž čelil 21 střelám.

Ambiciózní Liberec tak ani na třetí pokus před domácím publikem nevyhrál a v tabulce se po pěti kolech krčí až na 9. místě se ziskem šesti bodů. Pod Ještědem tak se vstupem do nového ročníku extraligy nepanuje spokojenost.

"Nemůžeme se chlácholit tím, že do play-off postupuje dvanáct týmů. Chceme být rovnou ve čtvrtfinále, chceme si to vybojovat. Doma musíme dělat body a venku je krást. Chybějící body se pak v závěru základní části dotahují strašně těžko," dodal Kváča.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články