Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Místo dvou taháků jen jeden. Sparta bez Kvapila jde na Plzeň, Kometa duel s Třincem odložila

Po předehrávce rivalů Českých Budějovic a Hradce Králové se hokejová extraliga rozjíždí naplno. První kolo ale nabídne v pátek už jen čtyři duely, utkání Komety s Třincem bylo kvůli pozitivním případům koronaviru v brněnském týmu odloženo. Velkou pozornost bude poutat zápas Plzně se Spartou. Liberec, který v minulé sezoně ovládl základní část a získal počtvrté za uplynulých pět ročníků Prezidentský pohár, přivítá Pardubice. Sestřihy a analýzy utkání sledujte od 22:10 v pořadu Buly na programu ČT sport.

Plzeňský Tomáš Mertl proti brankáři Sparty Matěji Machovskému
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeň se ještě na přelomu srpna a září potýkala s rozsáhlou nákazou koronavirem. Kvůli tomu přišla o semifinále Poháru Generali České pojišťovny a do přípravy se vrátila až týden před extraligovým startem.

"Měli jsme však dlouhou a dobrou přípravu, takže myslím, že kluci byli nachystaní. Když se z toho na deset dní vypadne, tak je to samozřejmě znát, ale pokud jste dobře přichystaní, tak stačí znovu jen pár tréninků a tělo si vzpomene, kde bylo. Věřím tomu, že to bude dobré," uvedl hlavní kouč Ladislav Čihák.

Sparta má jasný cíl vrátit se na domácí trůn po dlouhém čekání od roku 2007. "Kvůli tomu jsme tady. Máme fantastické trenérské duo, silný kádr a všichni jsme z minulé sezony hladoví po úspěchu," uvedla generální ředitelka Barbora Snopková Haberová.

"Doufáme, že se odehraje kompletních 52 kol v základní části včetně play-off. Bylo by skvělé, kdyby mohlo na hokej co nejvíce fanoušků, právě oni dodávají zápasům ten pravý náboj," uvedl kouč Miloslav Hořava, mezi jehož svěřence už po nečekaném konci angažmá nepatří útočník Marek Kvapil.

Liberec jde do hry po karanténě proti namotivovanému Dynamu

Hokejisté Liberce se utkají s Pardubicemi a hned na úvod se budou muset vyrovnat s menší zápasovou pauzou, kvůli karanténě totiž hráli naposledy 26. srpna. Trenér Patrik Augusta ale věří, že jeho tým je na start sezony připraven dobře.

"Zápasy na začátku sezony bývají specifické a určitě to bude jiné než v poháru. Na Pardubice se připravíme stejně jako na každého jiného soupeře a budeme se hlavně soustředit na náš výkon. Aby se v něm objevily věci, které chceme, a doufáme, že budeme úspěšní," řekl Augusta.

Pardubičtí věří, že si povedou zcela jinak než v předchozích dvou sezonách, kdy se pohybovali na chvostu tabulky. "Myslím, že každý si zatím plní svou práci na sto procent. S herním projevem může vládnout určitá spokojenost, dařilo se nám střelecky. Ale na to, jak jsme opravdu připravení, nám odpoví až ostrý vstup do extraligy. Já věřím, že dobře," uvedl trenér Milan Razým.

Energie vsadí proti Mladé Boleslavi na Kašeho s Laukem

Karlovy Vary vstoupí do sezony zápasem proti Mladé Boleslavi. Velkým oživením jsou posily z NHL David Kaše a Jakub Lauko. "Moc nám pomáhají po všech stránkách. Celkově ale máme hráče, které jsme chtěli mít. Tým je samozřejmě živý organismus a bude se dál vyvíjet, ale teď jsme spokojení, jak je mužstvo poskládané. Sezona bude asi hodně specifická a uvidíme, co vůbec přinese, ale my se v ní chceme porvat minimálně o předkolo," prohlásil asistent trenéra Tomáš Mariška.

Mladoboleslavští touží navázat na dobré výkony z minulého ročníku. "Je tady mladý tým, kluci se spoustou energie. Myslím si, že by to mohlo být dobré. Důležitý bude jako v každém týmu začátek, ale pro sebevědomí našeho mladého týmu speciálně. Po minulé sezoně budou očekávání a doufám, že v nastolené cestě budeme pokračovat a nejlépe, kdyby to mělo ještě stoupající tendenci," řekl osmatřicetiletý kapitán Martin Ševc.

Zlín začne ročník se soupeřem, se kterým na jaře před pandemií koronaviru soutěž končil. "S Olomoucí to bylo v březnu 1:1, tak teď po půl roce sérii dohrajeme," uvedl s nadsázkou kouč Beranů Robert Svoboda. "Čeká nás soupeř podobného charakteru, jako jsme my. Jeho hra je postavena na týmovém pojetí, nemá žádné velké hvězdy. Naším cílem je vstoupit do ligy vítězstvím a potěšit diváky," řekl zlínský kouč, jenž nemůže v úvodu ligy počítat se zraněným kapitánem Tomášem Žižkou.

V olomouckém týmu mají zdravotní problémy Lukáš Klimek a Petr Strapáč, kteří budou v úvodních zápasech chybět.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články