Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Mazanec vychytal nulu po více než roce. Nějak dlouho to nešlo, usmíval se

Po pěti "banánech" v Plzni nyní zavřel branku. Poprvé od 12. ledna loňského roku se dočkal dalšího čistého konta hokejový gólman Marek Mazanec, který pomohl 34 úspěšnými zákroky k vítězství Hradce Králové nad Karlovými Vary 4:0. Tu předešlou nulu si před rokem připsal také proti Energii, kterou tehdy Mountfield také doma pokořil 5:0.

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec
zdroj: ČTK autor: Radek POetrášek

"Mě napadne vždycky, že bych mohl mít nulu. Ale nějak to dlouho nešlo," usmíval se Mazanec. V zápase předvedl několik velmi složitých zákroků, například proti Petru Koblasovi. "Měli jsme několik šancí, nebylo v tom naše podcenění, Mazanec zachytal suprově," uznal útočník Energie.

Mazanec došel k čistému kontu, i když v posledním utkání na první pohled neexceloval. "Přišlo to po Plzni, kde jsem nafasoval pět banánů," připomněl páteční prohru 3:5. "Ale já jsem měl svědomí čisté. Pochytal jsem tam hodně šancí, věřil jsem, že góly nebyly moje vina a formu si přenesu do dalšího zápasu. Dneska jsem měl i štěstíčko, ale je to i tím, že tomu jdu naproti. Dobře trénuju," vykládal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Karlovy Vary

Možná ho vybičoval i fakt, že v poslední době častěji než obvykle seděl na střídačce. Přednost dostával obvyklý náhradník Štěpán Lukeš, jenž navíc dokázal, že Královéhradečtí nemají v brance problém.

"Chytal výborně, vyvinul na mě trošku tlaku," přiznal Mazanec. "Od toho tady je. Když dostane šance, bojuje o lepší peníze, o novou smlouvu na další rok, aby se nemusel nervovat. V týmu jsou dva gólmani od toho, aby se občas vystřídali. Je ideální, když se oběma daří."

Hradec je v pořadí extraligy na hraně elitní šestice, ale ani posun mezi nejlepší čtyři není vůbec nereálný. "Pro mě je důležitá hlavně výhra. Tabulka je neskutečně našlapaná. Je to o pár bodech," dodal Mazanec, který má v extralize na kontě celkem 11 nul ze 157 zápasů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články