Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Mazanec: Nesmíme začít panikařit, na začátku sezony jsme byli v podobné situaci

Marek Mazanec zneškodnil Pardubicím ve šlágru 41. kola extraligy několik nájezdů a gólových šancí, ale nezabránil prohře Třince 0:4. Obhájce titulu nebodoval počtvrté za sebou a během série skóroval jen třikrát. "Nebylo to ono. Pardubice byly lepším týmem," uznal Mazanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Pardubice

"Je to každodenní boj. Na začátku sezony jsme byli v podobné situaci a vyhrabali jsme se z toho jen tím, že jsme nepanikařili. Každý den jsme šli do práce, každé ráno jsme do toho dávali všechno a zlomili jsme to. Recept musí být stejný i tentokrát," uvedl.

Pardubice otevřely skóre ve 28. minutě, zbývající tři góly přidaly v poslední třetině po špatných rozehrávkách soupeře. "Ty chyby rozhodly," souhlasil Mazanec.

"Byly školácké, takové se dělat nesmějí. Hokej je ale hra chyb, stane se. Pramenily navíc z toho, jak Pardubice hrály. Zodpovědně bránily, neměli jsme si kam nahrát. K chybám nás donutily," vysvětlil.

Na druhé straně zastavil Roman Will 25 střel a připsal si čtvrtou nulu sezony. "Pochytal si, co měl, týmu pomohl a podržel ho," řekl Mazanec k výkonu svého kamaráda. "Podle mě jsme ale asi žádnou vyloženou gólovku neměli. Některé střely byly ze slotu, ale všechno viděl," doplnil.

V jedné šanci zablokoval třineckého útočníka Marka Daňa na začátku zápasu před odkrytou brankou Peter Čerešňák. Domácí příznivci se také za stavu 0:1 zlobili na Libora Hudáčka, že nestřílel do odkryté branky a přihrál mezi kruhy Aronovi Chmielewskému.

"Hudy byl v těžké pozici, dostával puk trochu za sebe, měl nohy i ramena natočené v jiném úhlu, takže mu nezbylo nic jiného, než přihrávat. Jen škoda, že to Aron nečekal," zastal se Mazanec Hudáčka.

Ocelářům se v utkání zranil Daňo. Nejlepší střelec této extraligové sezony ještě zkoušel do druhé třetiny naskočit, ale po krátkém střídání zamířil do šatny.

"Je to bojovník, umí dát gól, umí nahrát puk. Takový hráč samozřejmě chybí," povzdechl si Mazanec. Oceláři postrádají také elitního centra Tomáše Marcinka.

"Znát to je, ale nemůžeme se na to vymlouvat. Každý tým má něco. Ani Pardubice nebyly podle mě v plné sestavě, také mají pár kluků s rýmičkou. Když přijdeme na zimák, musíme do toho dát sto procent," dodal Mazanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články