Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Martin Erat: Hrát po boku s bráchou byl nejlepší vánoční dárek

Brno - Nalevo Erat, napravo Erat. Hokejoví bratři si poprvé zahráli bok po boku v dresu Komety. Pětatřicetiletý Martin patří ke stabilním oporám brněnského celku, o dva roky starší Roman byl povolán z prvoligové Třebíče, aby v prvním útoku nahradil zraněného útočníka Marka Kvapila a Martina Nečase, který odjel na mistrovství světa dvacítek.

Roman a Martin Eratovi v dresu Komety
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"V životě jsem s bráchou nehrál. Jsem rád, že jsme tuto šanci dostali. Byl to jeden z nejlepších vánočních dárků, které jsem dostal. Brácha hrál dnes výborně," řekl po utkání Martin Erat. Na oba bratry se přijela podívat široká rodina. Od rodičů počínaje, až po manželky a další přátele.

Zda šlo pouze o jeden záblesk společné hry sourozenecké dvojice, nebo půjde o trvalejší jev, není zatím jasné. "To nezáleží na mně. Ale na zraněních. A také na tom, jaké představy bude mít Libor Zábranský," myslí si střelec dnešního jediného gólu Komety.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno - Vítkovice

Třetí prohra v tomto ligovém ročníku ve vzájemném duelu s Vítkovicemi Martina Erata hodně mrzela. "Měli jsme šancí dost na to, abychom vyhráli zápas. Brankář Bartošák chytal výborně. Na tolik vypracovaných šancí jsme nedali branku. Rozhodlo, že se nám nepodařilo skórovat na začátku zápasu," dodal mladší z bratrské dvojice, který viděl jako jeden z dalších důležitých momentů i dobře propracovanou defenzivu Vítkovic.

"Všechny zápasy hrají stejným způsobem. Jejich hokej je o jednom dvou gólech. Navzdory prohře jsem rád za tento styl, proti kterému jsme hráli. Musíme se mu před play-off přizpůsobit," tvrdí momentálně nejproduktivnější útočník extraligy.

"Prvních deset minut jsme byli z jejich hry překvapeni. Potom jsme soupeře, který fauloval, přehráli. Dostali jsme dost přesilovek. Bohužel jsme je nevyužili. Ale všichni jsme makali, dřeli. Dosáhli jsme však jen na bod," konstatoval Martin Erat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články