Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Marosz posílil Bílé Tygry. Doufáme, že má před sebou nejlepší sezonu kariéry, řekl Pešán

V Pardubicích to nebylo ono, v Liberci mu věří. Útočník Rostislav Marosz s vedením Bílých Tygrů podepsal roční kontrakt, jehož součástí je i roční opce. Osmadvacetiletý Marosz měl ještě na další sezonu platnou smlouvu v Pardubicích, kde působil od října 2017, ale obě strany se dohodly na jejím předčasném ukončení.

Rostislav Marosz s Petrem Sýkorou
zdroj: ČTK/Taneček David

"Rosťa Marosz je unikátní hokejista s velmi dobrými dovednostmi. Po odchodu některých našich klíčových hráčů by měl být jedním z hlavních tahounů naší produktivity. Počítáme s tím, že dostane velký prostor v přesilových hrách. Doufám, že Rosťa má před sebou nejlepší sezonu své kariéry," uvedl sportovní ředitel Bílých Tygrů Filip Pešán.

Třinecký odchovanec Marosz hájil v domácí nejvyšší soutěži vedle Ocelářů a Dynama rovněž barvy Olomouce a Karlových Varů. Téměř celou sezonu 2012/13 odehrál v Trenčíně. V extralize si za rovných 300 zápasů včetně play-off připsal 161 bodů za 61 gólů a 100 nahrávek. V uplynulém ročníku pomohl Východočechům k udržení v extralize. Za celou sezonu odehrál 65 utkání a zaznamenal 26 bodů (12+14).

"Spolu s trenéry jsme řešili optimální složení kádru, rozhodli jsme se po pečlivých úvahách dát prostor jiným hráčům. Jsem rád, že se nám po vzájemné dohodě podařilo vyjednat ukončení kontraktu," uvedl nový sportovní manažer Dynama Jaromír Kverka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články