Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Marcinko se blýskl třemi body a Třinec jde dál, Sparta v play-off končí už ve čtvrtfinále

Čekání Sparty na devátý titul se protáhne minimálně o další rok. Pražané nedokázali odvrátit konec v sérii proti Třinci, na ledě Ocelářů padli v šestém čtvrtfinálovém duelu 1:5 a v extraligovém play-off dohráli. Hvězdou zápasu byl Tomáš Marcinko, jenž si připsal tři body za dva góly a nahrávku. Třinec narazí v semifinále na Pardubice, Vítkovice se střetnou s Hradcem Králové.

Sparťané potřebovali za stavu 2:3 v sérii nutně zvítězit, aby protáhli sezonu. Jenže v první polovině zápasu si prakticky nevytvořili výraznou gólovou příležitost a co prošlo na bránu, pochytal v brankovišti jistý Ondřej Kacetl. Třinecký fantom s maskou nakonec inkasoval až ve 49. minutě po střele Michala Kempného a byl jedním ze dvou hlavních postav utkání.

Tou druhou se stal do sestavy navrátivší se Marcinko, jenž dokonale pomohl Třinci po jednozápasovém trestu. A vůbec mu nemuselo vadit, že byl zařazen až do třetí formace k dalším slovenským spoluhráčům Liboru Hudáčkovi a Vladimíru Draveckému.

Marcinko nejprve vybojoval volný puk a nabídl ho Draveckému, jenž otevřel skóre v osmé minutě. Druhou trefu vstřelil Marcinko ve 24. minutě sám, když mu puk naservíroval Martin Růžička v přesilové hře nezištnou přihrávkou před prázdnou bránu. Po efektním gólu Hudáčka na 3:0, při kterém si slovenský útočník prostrčil puk mezi nohama, pak po sparťanském snížení zvýšil Marcinko na 4:1 v další početní výhodě. Martin Růžička pak přidal pojistku do odkryté sparťanské klece.

"Měli jsme zápasový plán, kterého jsme se chtěli držet. Z toho potom plynuly pochopitelně i góly. Chtěli jsme hrát silnou defenzivu a využít naše šance, což se nám i podařilo," hodnotil Marcinko. "Díkybohu nám to tam padlo, když jsme potřebovali skórovat. A naopak ubránit jejich. Takže to bylo klíčové," dodal k přesilovkám na obou stranách.

Sparta v sérii proti Třinci, který se musel před sezonou rozloučit s několika klíčovými hráči podílejícími se na třech mistrovských triumfech v řadě, nepotvrdila roli favorita a první titul od roku 2007 zatím nepřidá.

Pražanům chyběla v neúspěšné odvetě za loňské finále proti Ocelářům zejména produktivita nejzkušenějších hráčů. Michal Řepík se v play-off ani jednou neprosadil podobně jako například Jan Buchtele nebo Miroslav Forman, David Tomášek se musel spokojit s jediným zásahem.

"Dávám jim velký kredit a ať se jim daří dál. Porazil nás tým, to my jsme neměli. Za tři zápasy jsme dali strašně málo gólů, s tím se zápas nedá vyhrát. Kouše se mi to těžce," uvedl Kempný k tomu, že Pražané vstřelili za poslední tři zápasy jen dvě branky.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 6. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Dravecký (Marcinko), 24. Marcinko (M. Růžička), 48. L. Hudáček (Marinčin, Kacetl), 51. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 58. M. Růžička - 49. Kempný (Buchtele). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Axman, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.

Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - M. Růžička, D. Voženílek, Daňo - Kurovský, P. Vrána, Nestrašil - Dravecký, Marcinko, L. Hudáček - Hrňa, Miloš Roman, Chmielewski. Trenér: Moták.

Sparta: Jakub Kovář - Polášek, Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík - Řepík, Sobotka, M. Forman - D. Kaše, R. Horák, Tomášek - P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele - E. Thorell, G. Thorell, Vauhkonen. Trenéři: Hořava a Wallson.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články