Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Malletovi to nedalo a zapojil se do bitky ze střídačky. Dostal trest na tři zápasy

Praha - Útočník Pardubic Alexandre Mallet byl disciplinární komisí hokejové extraligy potrestán na tři zápasy za šarvátku v závěru utkání proti Liberci poté, co se do bitky na ledě zapojil ze střídačky. Kanadský hráč tak přijde o východočeské derby s Hradcem Králové a o duely proti Zlínu a Chomutovu.

Alexandre Mallet
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

V předposlední minutě nedělního duelu v Liberci pardubický obránce Jan Ščotka tvrdě atakoval domácího útočníka Lukáše Vantucha. Na ledě se strhla hromadná bitka, do které se ze střídačky vrhl i Mallet.

"Vzhledem k početnímu stavu hráčů na ledové ploše a indispozici Lukáše Vantucha byla důsledkem jeho jednání v úvodu mj. nevyvážená potyčka čtyř hráčů domácích vůči sedmi hráčům hostů," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý.

Je nám líto, video expirovalo.
Mallet se zapojil do bitky v Liberci ze střídačky

Holý se zabýval i zákrokem Ščotky na Vantucha. Za něj byl pardubický zadák vyloučen na pět minut a do konce utkání a dodatečný postih nedostal. Mallet se pustil do Tomáše Mojžíše, který v té chvíli sváděl souboj s dvěma pardubickými hráči. Poté se kanadský hokejista popral ještě s dvěma soupeři.

Trenér Pardubic Pavel Rohlík:

"Chtěl bych se omluvit za zákrok Ščotky ze závěru utkání, rozhodně jsem ho na led neposílal s žádným úmyslem."

"Vedle toho, že došlo k porušení pravidel, neboť hráč se zapojil do probíhající šarvátky ze střídačky, byla zjevným důsledkem jeho jednání eskalace šarvátky včetně zapojení dalších hráčů," konstatoval Holý.

V zápase dostal Mallet trest na 2+2 minuty a do konce utkání. Sudí za hromadnou bitku rozdali šesti hráčům celkem 97 trestných minut.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články