Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mallet s Gernátem dostali pokuty od disciplinárky

Kanadský útočník Alexandre Mallet z Komety Brno dostal od disciplinární komise extraligy pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu za faul na mladoboleslavského obránce Davida Bernada. Stejného postihu se dočkal i obránce Martin Gernát z Třince za nafilmovaný pád rovněž z utkání 4. kola v Liberci.

Je nám líto, video expirovalo.
Mallet s Gernátem si vykoledovali pokuty od disciplinárky

Mallet atakoval Bernada v 55. minutě při vzájemné strkanici před brankou, rozhodčí Antonín Jeřábek a Pavel Obadal ho za to nepotrestali. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík však jeho zákrok kvalifikoval jako bodnutí špičkou hole.

"Hráč se uvedeného jednání dopustil vědomě a cíleně v přerušené hře. V uplynulých dvou letech byl také třikrát disciplinárně trestán," vysvětlil Ujčík důvod sankce.

Gernát ve 33. minutě upadl v souboji s Petrem Jelínkem, který dostal od sudích Jana Hribika a Tomáše Horáka dvouminutový trest za podražení, a slovenský zadák Třince šel rovněž pykat za nafilmovaný pád.

"Využil předchozího kontaktu s holí protihráče Tomáše Jelínka k tomu, aby úmyslně teatrálním pádem, doloženým mimo jiné odrazem ze špiček bruslí a časovou prodlevou, důsledky zákroku zvýraznil a ovlivnil tak úsudek rozhodčích," dodal Ujčík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články