Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Majitel Komety Zábranský chce trenérské žezlo předat Fialovi

Klubový šéf hokejistů Brna Libor Zábranský již nebude v Kometě působit zároveň na pozici hlavního kouče. Tým by měl nově vést Petr Fiala, informoval Deník Sport. Devětapadesátiletý bývalý útočník pracuje delší dobu u olomoucké mládeže, v letech 2007 až 2015 byl hlavním koučem prvního týmu Hanáků.

Sport
zdroj: ČT4

Zábranský potvrdil, že skončí, a že obě strany jsou v kontaktu ohledně možné spolupráce. "V příští sezoně nebudu v Kometě působit jako hlavní kouč. O nástupcích na tuto pozici jednáme a jedním z adeptů je i Petr Fiala," uvedl Zábranský.

Kometa v této sezoně nedokázala završit kýžený zlatý hattrick, v semifinále play-off extraligy ji vyřadil vítěz základní části Liberec. Zábranský ale odstoupil především proto, aby měl čas věnovat se záležitostem okolo plánované výstavby nové arény.

Chystanému konci Libora Zábranského na lavičce Komety se věnoval i nový Hokej fokus podcast:

"Teď to necítím tak, že mě Kometa nejvíc potřebuje na střídačce, ale zejména směrem k výstavbě multifunkční arény je moje účast nutná se stoprocentním nasazením. Také cítím potřebu udělat pár změn i v managementu Komety. Převezmu zpátky některé kompetence, které jsem po svém nástupu na střídačku delegoval na jiné zaměstnance. Věřím, že z více adeptů vyberu správně a změny Kometu posunou zase dál," řekl Zábranský i pro klubový web s tím, že na post hlavní houče jedná s více adepty a chce mít jasno do čtrnácti dnů.

V souvislosti s uvolněným místem na střídačce Komety se skloňovala jména Miloslava Hořavy, který skončil po sezoně v Mladé Boleslavi, ale i Vladimíra Růžičky staršího, který s velkou pravděpodobností již neodvrátí sestup Chomutova do první ligy. Oba velmi uznávaní trenéři tuto variantu popřeli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 5. semifinále play-off Liberec – Brno

Ani ve Fialově případě není vše definitivní. Jasno ohledně složení realizačního týmu by však mělo být do dvou týdnů. "O nástupci na tuto pozici jednám s více adepty. Oficiálně bude vše oznámeno, až budou veškerá jednání uzavřena a podepsána. Osobně bych rád do 14 dnů měl jednání o realizačním týmu včetně obsazení hlavního kouče uzavřena," řekl Zábranský.

Sám končí v trenérské roli po více než třech letech. Extraligové mužstvo Komety vedl od února 2016, kdy na post hlavního kouče rezignoval Alois Hadamczik. Fiala během hráčské kariéry hájil dlouhá léta barvy Kladna, dvě sezony odehrál v Trenčíně, kariéru končil v německém Gelsenkirchenu. S Kladnem dosáhl v roce 1980 na zisk mistrovského titulu.

Zdroj
ČTK, Deník Sport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články