Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Macias při premiéře hned skóroval. To máma za jedenáct roků gól nedala, usmíval se

Pochází z hokejové rodiny a její část viděla úspěšný extraligový debut. Hokejový útočník Krzysztof Tomasz Macias ozdobil premiéru gólem v dresu Vítkovic na ledě mistrovského Třince, když vyrovnal ve 46. minutě na 3:3 a odstartoval obrat Ostravanů na 5:3. K debutu mu pomohlo, že lídr týmu Peter Mueller nemohl kvůli zdravotním problémům nastoupit.

Krzysztof Macias ve vítkovickém dresu
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Je to samozřejmě výborný pocit," řekl osmnáctiletý Macias. "Navíc v derby u týmu, který je blízko hranic s Polskem, odkud pocházím. Mělo to tak pro mě ještě další náboj. Jsem rád, že jsem dostal šanci a doufám, že jsem ji využil, jak jsem měl," věřil Macias.

Premiérový zásah si připsal čtyři sekundy po vypršení vítkovické přesilové hry, a to překvapivým způsobem. Z velkého úhlu našel mezírku mezi horní tyčkou a ramenem gólmana Ondřeje Kacetla, který byl přitom nalepený k tyčce. Brankář Ocelářů přiznal, že neutěsnil zhruba pěticentimetrové místo. Přesně pro puk.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec – Vítkovice

"Mířil jsem tam. Čekal jsem, že bude spíše myslet na přihrávku, tak jsem to tam zkusil. Jsem rád, že to tam padlo," vysvětlil Macias. "Zkouším tuhle střelu často v juniorce v trénincích i v zápasech. Řekl jsem si, že když to funguje tam, proč by to nemohlo zafungovat i teď? Tak jsem to zkusil," popsal Macias.

O svém povýšení do "áčka" se dozvěděl den před zápasem, po vítězství s juniorkou Vítkovic na ledě Hradce Králové. "Byl to neskutečný pocit," řekl Macias. "Cítil jsem se skvěle. Měl jsem sice problémy s usnutím, emoce ve mně byly, ale věděl jsem, proč sem jdu, proč tu jsem a snažil jsem se tu šanci chytit. Taky kluci mě podporovali. Řekli mi pár slov, jak se mám připravit. Ulehčili mi to."

Podporu měl i v hledišti. "Jsem z města Nowy Targ, to je asi 160, 170 kilometrů. Byla tu velká část mé rodiny kromě mámy a bráchy, kteří taky hrají hokej a měli zápas," řekl Macias a s úsměvem řekl, že po své mamce střelecké geny asi nemá. "Hraje za Nowy Targ v ženském týmu už jedenáct roků a ještě se jí nepodařilo dát gól."

Macias je v Česku už osmým rokem, prvních pět strávil v Porubě, další ve Vítkovicích, s jejichž juniorkou vede extraligu. Ostravané vyhráli dosud všech osm zápasů. "Celý tým jsme získali neskutečné sebevědomí a pomohlo mi to hodně i v Třinci," podotkl.

Příležitost dostával i v přesilových hrách, ve kterých si zahrál dvě a půl minuty. Celkově na ledě strávil deset minut. "Přesilovky a útočné akce mě vždycky zdobily. Jsem rád, že jsem dostal příležitost i tady mezi tak skvělými hráči."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články